Ekonomi Kuyumcular 'yetmez ama evet' dedi

Kuyumcular 'yetmez ama evet' dedi

Paylaş
Kuyumcular 'yetmez ama evet' dedi

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkan Yardımcısı Mustafa Tiryaki, kuyumculuk sektöründe kredi kartına 4 taksitin yeterli olmadığını, ancak sektöre fayda getireceğini belirterek, 6 taksit talep ettiklerini vurguladı

Kuyumculuk sektöründe kredi kartına taksitli satışlar başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi Gazete'de bugün yayımlanan yönetmelik değişikliğinde, kuyumculukta kredi kartıyla satışlara "dört taksit" izni verildi. Yönetmeliğe, "Kuyumla ilgili harcamalarda bu süre dört ayı geçemez" maddesi eklendi ve bu sınırlamadan "kuru muaf tutuldu.

Haberin Devamı

"ÇALIŞMALARIMIZ NETİCE VERDİ"

DHA'nın sorularını yanıtlayan İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkan Yardımcısı Mustafa Tiryaki, BDDK'nın 4 taksit uygulamasını olumlu bulduklarını belirterek, "Malum, Şubat ayında gelen yasaktan sektör iş, istihdam ve katma değer anlamında kayıp yaşadı. Şimdi, 6-7 aylık çalışmamızın sonucu netice verdi. Kuyumculuk sektörü 250 bin çalışana sahip ve alt sektörleriyle 1 milyonu buluyor. Ümit ediyorum bu yasayla müşterilerimiz ve sektörümüzün perakende ayağında çalışan iş yerlerinin satışlarını artırır" dedi.

"500 KADAR İŞYERİ KAPANDI"

Tiryaki, taksit yasağıyla sektörün zararının boyutunun büyük olduğunu, bunun parasal olarak tahmin etmenin zor olduğunu ifade ederek, "Bir önceki yıla göre, yüzde 40 alışveriş kaybı yaşadık. İstihdamda boyutunda da kayıplarımız oldu. İstanbul'da 500 kadar işyeri kapandı" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

"4 TAKSİT HİÇ OLMAMASINDAN İYİ"

"Gönül arzu ederdi ki BDDK'dan 9 ya da 6 taksit gelsin. Özellikle 9-6 taksit talep ediyorduk. Ama 4 taksit olarak çıkmasında bir başarı olarak görüyoruz. Hiç olmamasında iyi. Yeterli midir, değil. Ama BDDK'nın aldığı karardır saygı duyuyoruz. Taksit uygulamasının 6'ya çıkartılması için taleplerimiz var. Ancak 4 taksitin de sektörümüze fayda sağlayacağını inanıyoruz."

Gülseli KENARLI / DHA