Ekonomi Mehmet Şimşek'ten flaş Rusya açıklaması

Mehmet Şimşek'ten flaş Rusya açıklaması

Paylaş
Mehmet Şimşek'ten flaş Rusya açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, CNN Türk canlı yayınında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kritik değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Şimşek, Rusya ziyaretiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

İşte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

Yabancı yatırımcı parasını alıp Türkiye'den çıkmaya çalışırken vatandaşımız 9 milyar doların üzerinde dövizini bozup Türk Lirası'na geçmiş. Bu ekonomide darbe yapmak isteyenlere de halk bir darbe vurmuş oluyor.

15 Temmuz günü milletin feraseti bana umut veriyor. Sistemin darbe üretmesi engellenecek ama halkın refleksi bana güven veriyor. Millet faktörü çok ciddi bir şekilde dikkate alınacaktır ki son olayda bunun dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

Önümüzdeki bir kaç ay içerisinde daha geniş kapsamlı yurt dışı programlarımız olabilir. Türkiye'nin uzun vadede yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu anlatacağız.

"EN ÖNEMLİ ZAAFİYETİMİZ TASARRUF AÇIĞI"

Bana göre Türkiye'nin en önemli zaafiyeti tasarruf açığıdır.

Haberin Devamı

Türkiye reform yaparak bu süreci yönetirse kimse bu ülkeyi tutamaz. 100 liralık milli gelirimizin 85 lirasını tüketip 15 lirasını tasarruf ediyoruz.

Darbe girişimi başarılı olsaydı kaos olurdu, ülke 30 yıl geriye giderdi. Dışarıdan ahkam kesenler bunu hiç düşünmüyor! Bu memleket nasıl bir badireyi atlattı onu düşünmüyorlar.

S&P karar verdi sonra haberimiz oldu. Kararları doğru değildi argümanları yanlıştı.

RUSYA ZİYARETİYLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Dün Rusya'dan çok yoğun bir gün yaşadık. Çok uzun süren bir toplantı yaptık. Üst düzeyde görüşmelerimiz oldu. Maliye Bakanlarına bir ziyaretim oldu. Rusya, bu konuda yapıcı ve iyi niyetli ve destekleyici. Benim edindiğim izlenim son derece olumlu! Bir normalleşme süreci Cumhurbaşkanımızın girişimiyle başlamıştı, bu normalleşme hızlanacak. Önceki hedefimiz 24 Kasım öncesine dönüş.

Rusya ile olan ilişkilerin zirve yapıldığı dönemde 100 milyar dolarlık bir hedef konulmuştu, bunun üzerine daha yüksek bir gelecek kuralım dedik.

Tarifelere hemen izin verdiler. Ama Rusya'dan gelenlerin çoğu Charter seferlerle yapılıyor. Bizden güvenlik için bir takım talepleri oldu. Bu konuda ülkemize davet ettik.

Yaş sebze ve meyve konusuna gelince. Bu konu da hızlanacak ama bu konu biraz daha çetrefilli.

Rusya'da teknik altyapıyı hazırladık, kararlar liderlere kaldı.

Haberin Devamı

ENFLASYON VE BÜYÜME TAHMİNİ

Enflasyonda yüzde 7.5 tutturulur, büyümede aşağı yönlü riskler konuşuluyor.