Ekonomi Mısır'da dev doğal gaz rezervi bulundu

Mısır'da dev doğal gaz rezervi bulundu

Paylaş
Mısır'da dev doğal gaz rezervi bulundu

Ekim ayında ilk turu yapılacak parlamento seçimleri öncesinde Mısır'ın başına adeta talih kuşu kondu. İtalyan enerji firması ENI, Mısır açıklarında dünyanın en büyük doğal gaz yataklarından birini bulduğunu açıkladı

İtalyan enerji devi ENI'nin açıklamasında, bulunan doğal gaz yatağının yüzeyin bin 450 metre altında olduğunu ve 100 kilometre karelik alana yayıldığı belirtildi.

İtalyan şirket bu alanda 5.5 milyon varile eşdeğer olmak üzere yaklaşık 850 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğunu duuyurdu.

Bunun dünyanın en büyük doğalgaz yatağı keşiflerinden biri olduğu kaydedildi. Keşfedilen doğal gaz yatağının Mısır'ın onlarca yıllık ihtiyacını karşılamasına yardımcı olması bekleniyor.

Bölgede çalışma ruhsatı bulunan İtalyan enerji devi ENI Afrika'daki en büyük enerji firması olarak öne çıkıyor.

EKİMDE PARLAMENTO SEÇİMLERİ VAR

Abdulfettah el-Sisi’nin Temmuz 2013’de askeri darbeyle Mursi’yi iktidardan uzaklaştırmasının ardından bir kaç kez ertelenen parlamento seçimleri için yeni tarih belirlendi. Mısır halkı Parlamento seçimlerinin ilk turu için Ekim’de sandık başına gidecek.

Mısır Seçim Komisyonu Başkanı Ayman Abbas, seçimlerin ilk turunun 18-19 Ekim, ikinci turunun ise 21-22 Kasım tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

2013’te El-Sisi’nin darbeyle yönetimi ele geçirmesinin ardından parlamento seçimlerinin 2014 yılı başında yapılacağı açıklanmış ancak yapılmamıştı. Son olarak Mısır Anayasa Mahkemesi seçim yasasının bazı maddelerinin anayasaya aykırı olduğunu açıklamış ve Mart 2015’te yapılacağı kaydedilen seçimler bu nedenle bir kez daha ertelenmişti.

NTV - DEUTSCHE WELLE

Haberin Devamı