Ekonomi Moody's İspanya'yı değerlendirdi

Moody's İspanya'yı değerlendirdi

Paylaş
Moody's İspanya'yı değerlendirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İspanya'nın güçlü ekonomik büyümenin avatajlarından yararlandığını, ancak ülkenin borç seviyesinin hala yüksek düzeyde olduğunu bildirdi

Moody’s tarafından yapılan açıklamada, İspanya’nın güçlenen ekonomik büyümesinin mali açığın daralmasını desteklemeye devam ettiği belirtilerek, ancak yüksek kamu borcu seviyesinin 2016 yılından önce istikrar kazanmasının muhtemel olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, yapısal reformların İspanya’nın kurumlarının yanı sıra bankacılık sistemi ve istihdam piyasasının güçlenmesine yardımcı olduğu aktarılarak, şunlar ifade edildi: "İspanya, güçlü ekonomik büyümenin avantajlarından yararlanıyor, ancak ülkenin borç seviyesi hala yüksek seviyede bulunuyor. İspanya’nın ekonomik büyümesi, büyük ölçüde iç talep liderliğinde 2015 ve 2016 yıllarında da güçlenmeye devam edecek.

İspanya için büyüme oranı tahminimiz, 2015 ve 2016 yılları için sırasıyla yüzde 2,7 ve yüzde 2,2 düzeyinde. Özel tüketim ve yatırımların iyileşen güven, daha iyi finansman koşulları ve iş gücü piyasasındaki gelişmelerden faydalanarak, yeniden ekonominin ana dinamik güçleri olması muhtemel."

Haberin Devamı

İspanya’nın hala yüksek düzeyde bulunan bütçe açığının, gelecek yıl azalacağı öngörüsüne de yer verilen açıklamada, "Ülkenin borç/Gayrisafi Yurtiçi Hasıla oranının, bu yıl yüzde 4,5 olmasını, gelecek yıl ise yüzde 3,5’e gerilemesini bekliyoruz.

Bununla birlikte, ülkenin yüksek borç seviyesi ekonomik, mali ve finansal verilerdeki mevcut iyileşmeye rağmen, kredi notu üzerinde baskı yaratmayı sürdürüyor" değerlendirmeleri yapıldı.

AA