Ekonomi Moody's İzmir'in de notunu artırdı

Moody's İzmir'in de notunu artırdı

Paylaş
Moody's İzmir'in de notunu artırdı

Türkiye'nin uzun vadeli para cinsinden kredi notunu "yatırım" seviyesi olarak adlandırılan "Baa3"e yükselten uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu da bir basamak artırarak "Baa3" seviyesine getirdi

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, mali tabloları inceleyen Moody's, belediyenin uzun vadeli döviz ve yerel para cinsinden kredi notu ile ulusal uzun vadeli kredi notunu birer kademe artırdı.

Haberin Devamı

Kuruluş, Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli "Ba1" olan kredi notunu bir kademe artırarak "Baa3"e, ulusal uzun vadeli notunu da "A1.tr"den "Aa3.tr"ye yükseltti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kredi not artışına ilişkin yaptığı açıklamada, Moody's'in aldığı karardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Belediyemizin kredi notu, Moody's tarafından 'yatırım' seviyesine yükseltildi. Şüphesiz ki, bu not artışları, 2004 yılından bu yana gerçekçi, tutarlı ve planlı mali politikaların kararlılıkla uygulanmasının sonucudur. Bundan sonra belediyemizin dış finansman kaynaklarına erişimi, daha uzun vadeli ve daha düşük faizli olacaktır" dedi.

Not artışının Yüksek Planlama Kurulu'nda halen onay bekleyen projelere olumlu yansımasını beklediklerini dile getiren Kocaoğlu, bu konuda yetkililerin ilgisini beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'un Moody's tarafından belirlenen kredi notu ise yatırım yapılabilir seviyenin altında bulunuyor.

AA