Ekonomi Nasdaq'da gong Borsa İstanbul için çaldı

Nasdaq'da gong Borsa İstanbul için çaldı

Paylaş
Nasdaq'da gong Borsa İstanbul için çaldı

Borsa İstanbul - NASDAQ OMX stratejik ortaklığı çerçevesinde bugün ABD'nin New York kentindeki NASDAQ MarketSite'da gong töreni düzenlendi. NASDAQ OMX'de seans, Borsa İstanbul için çalan gong ile başladı. Kapanış gongunu ise Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu çalacak

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher’in katılımıyla düzenlenen gong töreninde bugünkü seansın açılışında gongu İbrahim Turhan çaldı.

Nasdaq OMX Grubu ile varılan anlaşma kapsamında Nasdaq OMX Grubu’nun Borsa İstanbul’a fikri mülkiyet hakları, kaynak kodları, yeniden satım haklarını paylaşacak. Ayrıca Nasdaq'ın Borsa İstanbul'a pay piyasası, borçlanma araçları piyasası ile endeks, pay, borçlanma araçları emtia ve enerji türev enstrümanlarının bütünleşik bir şekilde işlem göreceği ve şu anda dünyanın kullanılan en ileri teknolojisi olarak kabul edilen Genium INET Trading sistemini vereceği bildirilmişti.

Anlaşma kapsamında ayrıca Borsa İstanbul Nasdaq OMX BIST'ten yüzde 5 azınlık hissesi alacak ve bu payı ayrıca yüzde 2 ek hisse alma seçeneği kullanarak yüzde 7'ye çıkarabilecek.

HÜRRİYET


Haberin Devamı