Ekonomi Novo Nordisk'e yeni direktör

Novo Nordisk'e yeni direktör

Paylaş
Novo Nordisk'e yeni direktör

Novo Nordisk Türkiye Pazar Erişim ve Resmi İlişkiler Direktörlüğü görevine Aysun Hatipoğlu atandı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Aysun Hatipoğlu, kariyerine T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nde başlamış ve burada görev yaptığı 12 yıllık süre boyunca büyük ölçekli satın alma ve birleşme projeleri ile uluslararası halka arz çalışmalarında görev yaptı. Başbakanlıkta çalıştığı dönemde, Daire Başkanı olarak 1996-2003 arasında Dünya Bankası, IMF ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları gibi uluslararası finansal kuruluşların koordinasyonunu da yürüttü.

2003-2007 yılları arasında British American Tobacco şirketinde Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, İsrail ve Güney Afrika’yı kapsayan Afrika-Ortadoğu Bölgesi’nin Kurumsal İlişkiler Bölümü’nde görev yaptı. 2007 yılında Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Bölümü Grup Başkanı görevine atanan Hatipoğlu, şirketin birleşme sonrası dönüşüm programı çerçevesinde bir dizi Değişim Yönetimi projesini yürüttü.

2009 yılında Sanofi Grubu’na katılan Aysun Hatipoğlu, 2014 yılı sonuna kadar Sanofi Türkiye’de, resmi ilişkiler, pazar erişim, kurumsal iletişim ve sosyal sorumluluk çalışmalarından sorumlu Genel Müdür yardımcılığı görevini yürüttü ve 2015 itibariyle Sanofi Avrupa Bölgesi’nden sorumlu Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak görev aldı.

Aysun Hatipoğlu, yeni görevinde Novo Nordisk Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olarak pazar erişim, resmi ilişkiler ve kurumsal iletişim faaliyetlerine liderlik edecek.

Haberin Devamı