Ekonomi O tabancalar kurusıkı çıktı!

O tabancalar kurusıkı çıktı!

Paylaş
O tabancalar kurusıkı çıktı!

Dubai polisi tarafından sansasyonel bir biçimde el konulan ve Yemen'e gönderilmek üzereyken ele geçirildiği öne sürülen Türk malı 16 bin tabanca kurusıkı çıktı!

Türk firması: Silahlar kurusıkı, sevkiyat yasal çerçevede

Türkiye'den Yemen'e sevkiyatı sırasında Dubai polisi tarafından el konan 16 bin taklit tabancayı ürettiği iddia edilen Türk firması Akdal-Üçyıldız, söz konusu silahların kurusıkı olduğunu ifade ederek, olayın büyütülmesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Şirketin Sahibi İrfan Akdal, Hürriyet'ten Cengiz Özbek'e yaptığı açıklamada Dubai polisi tarafından sergilenen tabancaların kendi fabrikalarında üretilen silahlara benzediğini söyledi. Akdal, "Elimizdeki kayıtlara baktığımızda, Türkiye'deki bir ihracatçı firmaya bu miktarda (16 bin) satış yaptığımızı görüyoruz. Bu ürünler bizim ürettiğimiz silahlar olabilir" dedi.

Ancak Akdal, söz konusu silahların kendi ürünleri olması halinde, bunların kesinlikle kurusıkı olduğunun da vurgulanması gerektiğini belirtti.

DIŞİŞLERİ'NİN İZNİNE TABİ DEĞİL

Türkiye'deki ihracatçı firmanın ismini açıklamak istemeyen Akdal, satışını yaptıkları tabancaların söz konusu firma tarafından Gümrük Çıkış Beyannamesi'nin de yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Akdal, "Gerçek silahların ihracatı ise farklı prosedürler izlenerek yapılır. Bu ihracatta Milli Savunma Bakanlığı da bilgilendirilir" diye konuştu.

"Söz konusu silah sevkiyatı girişiminin, resmi makamlarca verilmiş bir izne dayanmadığını" belirten Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasının da tutarlı olduğunu ifade eden Akdal, "Zaten kurusıkı tabanca, Dışişleri'nin izniyle çıkacak bir ürün değil" dedi.

Akdal, Dubai'de yürütülen operasyon kapsamında tutuklandığı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ve şu an Türkiye'de olduğunu sözlerine ekledi.

DUBAİ POLİSİNDEN "PLANI BOZDUK" İDDİASI

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisi dün, Türkiye'den Yemen'e gemiyle 16 bin taklit tabanca gönderilmesiyle ilgili bir planı bozduğunu öne sürmüştü.

Silahların Şii direnişçilerin bulunduğu Yemen'in kuzeyine gittiğini iddia eden Dubai Emniyet Müdürü General Dahi Halfan, düzenlediği basın toplantısında, geminin Mısır'daki bir limana uğradıktan sonra BAE'ye ulaştığını belirtmişti. Yaklaşık iki hafta önce gerçekleştirilen bir operasyonda ele geçirilen silahlarla ilgili olarak 1'i Türk 6 kişinin tutuklandığını bildiren Dubai polisi, 4.36 milyon dolar değerinde olduğu açıklanan silahların alıcısının ise belli olmadığını ifade etmişti.

HÜRRİYET