Ekonomi Öğretmenlere 'ek ders' müjdesi!

Öğretmenlere 'ek ders' müjdesi!

Paylaş
Öğretmenlere 'ek ders' müjdesi!

Ortak yazılı sınavlarda öğretmenler ek ders ücreti alacak mı? Öğretmenlere ortak yazılı sınav günü yevmiye ve yolluk ödenecek mi? İlköğretim öğretmenleri sınavlarda görevlendirilecek mi? Özel okullardaki öğretmenlere sınavda görev verilecek mi? İşte cevabı...

Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Kasım Perşembe ve 29 Kasım Cuma tarihlerinde 8. sınıfların gireceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak ortak yazılı sınavlarda öğretmenlere yolluk yevmiye ve sınavda görev alıp almadığına bakılmaksızın sınavlar nedeniyle tatil edilen günlerde de o günün ek ders ücretinin ödeneceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, 28-29 Kasım tarihlerinde 8. sınıfların gireceği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak ortak yazılı sınavlarla ilgili merak edilenleri soru ve cevap olarak yayınladı.

İşte öğretmenlerle ilgili açıklama:

Öğretmenlere yolluk yevmiye ödenecek mi?


Eskiden olduğu gibi öğretmenlere yolluk yevmiye ödemesi yapılmaya devam edecek.

Öğretmen görevlendirmelerini kim yapacak?


Sınavlarda görev yapacak öğretmenlerin görevlendirmesi İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak.

Ek ders ücreti hakkı olan ancak okulun tatil edilmesi nedeniyle derse giremeyen ve sınavda da görevli olmayan öğretmenlerin ek ders ücreti ödenecek mi?

Öğretmenlere, sınavda görev alıp almadığına bakılmaksızın sınavlar nedeniyle tatil edilen günlerde de o günün ek ders ücreti verilecektir.

Özel okullardaki öğretmenlere sınavda görev verilecek mi?

Özel okul öğretmenleri sınavlarda görevlendirilmeyecektir.

Her oturumda ayrı öğretmen mi görevlendirilecek?

Öğretmen görevlendirmeleri oturuma göre değil sınav gününe göre yapılacağı için o günde görevlendirilen bir öğretmen üç oturumda da görevli olacaktır.

İlkokul öğretmeni ortaokulda görevlendirilebilir mi?

İlkokul öğretmeni ortaokulda görevlendirilebilir.

Haberin Devamı