Pastırmaya 'nem' ayarı
Pastırmada, çemen hariç olmak üzere nem miktarı, kütlece en çok yüzde 50 olacak
24 Temmuz 2015 , Cuma 16:54
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, pastırmada, çemen hariç olmak üzere nem miktarı, kütlece en çok yüzde 50 olacak. Söz konusu oran daha önce yüzde 45 olarak belirlenmişti.
Tebliğ kapsamında emülsifiye et ürünü üretiminde bileşen olarak bitkisel sıvı yağ kullanılabilecek.
Haberin Devamı
AA
BUNLARI DA OKUYUN
- İzmir'de korkutan deprem! Çevre illerden de hissedildi
- Derneğe girerken 'Bu kadın değil' sözünü duyunca dehşet saçtı!
- Define avcılarının kazdığı yerde bambaşka bir durumla karşılaştılar
- Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
- Sizden sonra sosyal medya hesabınıza ne oluyor? Uzmanı uyardı: Güvenlik tehdidi oluşturabilir