Ekonomi Ramazanda balık zamlandı

Ramazanda balık zamlandı

Paylaş
Ramazanda balık zamlandı

Ramazan ayı, balık tezgahlarını etkiledi. Balık halindeki esnaf, piyasadaki durgunluktan şikayet ederken satışların Ramazandan sonra düzelmesini umut ediyor

Denizlerde gırgırların avlanma yasağı ve ramazan nedeniyle balık satışlarının düşmesinden yakınan balıkçı esnafı, fiyatlardaki artışı bu duruma bağladı. Gırgırların olmaması nedeniyle küçük balıkçıların eline kaldıklarını belirten balıkçı Refik Varol, “Denizde balık durumu var ama gırgırların yasak olmasından dolayı fazla yok. Küçük balıkçıların eline kaldık, o yüzden de balığımız az. Bu durum tezgahlara fiyat olarak yansıdı. İstavrit 20 lira, kolyoz balığı 15 lira. İnsanlar Ramazan ayında balık yemiyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra işlerin açılacağını düşünüyoruz. Vatandaşın alım gücü normal, alan alıyor. Fiyatlara bakmıyor. Yemek isteyen alıp yiyor” dedi.

Haberin Devamı

Balığın az olması nedeniyle tezgahtaki balık fiyatlarının arttığını söyleyen balıkçı Ömer Oğuz, “Denizde balık durumu yasaklar olduğu için çeşit az çıkıyor. Balık az olunca fiyatlar tezgahlarda biraz yüksek oluyor. Ramazanın balık satışlarında baya bir etkisi var. İlk başlarda biraz daha çok etkisi oluyor, ayın 15’ine doğru biraz daha toparlanır yani. Balık alımlarında da düşüşler ver. Eskiden daha çok yiyordu insanlar” diye konuştu.

İHA