Ekonomi THY grevinde son gelişme!

THY grevinde son gelişme!

Paylaş
THY grevinde son gelişme!

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, grevdeki işçilerin yerine başka işçi çalıştırılamayacağına ilişkin kararını bozdu. Bu kararın ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Twıtter üzerinden grevci çalışanlara 'Dönün' çağrısında bulundu

Hava İş Sendikası’na bir kötü haber de Yargıtay 22. Hukuk Dairesi’nden geldi. Hava İş Sendikası’nın başvurusu sonrası 5.İş Mahkemesi’nin verdiği ‘grevdeki işçilerin yerine başka işçi çalıştırılamaz’ kararı Yargıtay engeline takıldı.

Haberin Devamı

Yargıtay 22. Hukuk Dairesi, 5. İş Mahkemesi’nin kararını bozdu.Böylelikle THY’nin grev sırasında işçi alması ve çalıştırmasının önündeki engel kalktı. 5. İş Mahkemesi’nin kararı sonrası THY tarafından uçuşları askıya alınan 160. Dönem sonrası yaklaşık 750 part time kabin memurunun da yeniden işlerine dönebilmesi için umut ışığı doğdu.

HAVA İŞ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İstanbul 5. İş Mahkemesinin THY’nin grev kırıcılığını tespit eden ve mahkemece konulan ihtiyati tedbir kararının uygulanması için icra takibi başlatmak istemiş, THY’nin başvurusu üzerine 11. İcra Hukuk Mahkemesi, ihtiyati tedbir kararının uygulama yükümlülüğünü kaldırmıştı.

Hava İş Sendikası bu karar üzerine dün yaptığı açıklamada, “HY A.O’nun İcra kararına itirazı ve verilen 11. İcra Hukuk mahkemesi kararı İHTİYATI TEDBİRİ uygulama yükümlülüğünü ortadan kaldıran hukuki bir sonuç doğurmamaktadır. Bu mahkeme ve ihtiyatı tedbirine aykırı her işlem ve eylem hukuk dışıdır. Bu yükümlülükten kaçınılması, hukukun dolanılmaya çalışılması şirkete her an büyük zararlar doğurabilecek niteliktedir” ifadelerini kullanmıştı.

HAMDİ TOPÇU TWITTER'DAN DEĞERLENDİRDİ

Airporthaber'in duyurduğu bozma kararı sonrası THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, twitterdan kısa bir değerlendirmede bulundu. Topçu, "Yargıtay sendikanın aldığı tedbir kararını bozmuştur. Filoya yeni katılan uçaklar için alınan arkadaşlar işe devam edecektir" dedi.

YARGITAY İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Öte yandan, Airporthaber’e gelen bilgilere göre THY’nin grevin yasal olmadığına ilişkin İstanbul İş Mahkemesi’ne yaptığı başvurunun yerel mahkeme tarafından reddedilmesinden sonra Yargıtay’a yaptığı itirazın halen değerlendirilme aşamasında olduğu, şu günlerde sözkonusu itirazla ilgili bir kararın da çıkmasının beklendiği bildirildi.

'DÖNÜN'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, bir kez daha twitter üzerinden işe geri dönüş için çağrıda bulundu. Topçu, " Personelimizden greve katılanlardan aldığımız pişmanlık mesajlarını değerlendirdik. 5 Ağustos saat 17.00'ye kadar dönen personel kabul edilecektir" dedi.

Haberin Devamı