Ekonomi TPG'den Chobani'ye 750 milyon dolarlık yatırım

TPG'den Chobani'ye 750 milyon dolarlık yatırım

Paylaş
TPG'den Chobani'ye 750 milyon dolarlık yatırım

Türkiye'de 2006 yılında Mey İçki'ye yaptığı büyük yatırımla tanınan Amerikalı Texas Pasific Group, Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani'ye 750 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. TPG Chobani Yönetim Kurulu'nda bir üye de bulunduracak

Amerikan yoğurt pazarının yüzde 20'sini elinde bulunduran Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahibi olduğu Chobani bir dönemdir sürdürdüğü büyüme fonlarıyla işbirliği arayışı sonuçlandı. Chobani Türkiye'de Mey İçki yatırımı ile tanınan girişim sermayesi şirketi Texas Pacific Group (TPG) Capital ve özel kredi platformu TPG Opportunities Partners’tan 750 milyon dolarlık yatırım teminatı aldığını açıkladı.

Öncesinde şirketin potansiyellerini yakalama amacıyla finansal yeniden yapılanmaya gittiğini açıklayan Hamdi Ulukaya TPG yatırımı hakkında "Chobani olağanüstü bir büyüme gösterdi. Marketlerde en popüler reyonlardan birine öncülük ediyor. Bu yatırım bize büyüme hızımızı artırmamızda, heyecan verici yenilikleri finanse etmemizde ve yeni insanlara ulaşmamızda yardımcı olacak yeni kaynaklar yaratacaktır. En önemlisi, bizi ‘daha çok insan için daha iyi yiyecek’ vizyonumuzu gerçekleştirebilecek bir konuma getirecektir. TPG'nin bu taahhüdü vizyonumuza duyduğu inancını gösterirken, markamızın ve iş anlayışımızın gücünü bir kez daha ortaya koyuyor. Bir sonraki aşamaya TPG ile birlikte başlamaktan heyecan duyuyoruz." diye konuştu.

TPG’nin kurucu ortaklarından Jim Coulter ise konuyla ilgili "Hamdi Ulukaya ve Chobani’deki ekibi, Amerika’ya kaliteli ve besleyici yoğurdu sunma hayalini, yedi sene içinde başarılı bir ticari faaliyete çevirdi. J. Crew ve Neiman Marcus gibi firmaların büyümesine yardımcı olurken edindiğimiz becerilerimizi Chobani’ye aktararak, Chobani’nin büyümesini ve marka olarak gelişimini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

TPG YÖNETİM KURULUNDA 1 ÜYE İLE TEMSİL EDİLECEK

Anlaşma doğrultusunda TPG, şirketin yönetim kurulunda bir üye bulunduracak, Hamdi Ulukaya da başkan olarak görev yapacak.

TPG Türkiye'de Mey İçki'ye yaptığı büyük yatırımla biliniyor. TPG Mey İçki'yi 2006'da 800 milyon dolara almış Şubat 2011'de dünya içki devi Diageo'ya 2.1 milyar dolara satmıştı.

2005 yılında kurulan Chobani geçtiğimiz sene 1 milyar dolar ciroya ulaşmıştı.

Haberin Devamı