Ekonomi TÜSİAD heyetinden Başbakan'a ziyaret

TÜSİAD heyetinden Başbakan'a ziyaret

Paylaş
TÜSİAD heyetinden Başbakan'a ziyaret

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyetini kabul etti. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, görüşlerinin hükümet programıyla yüksek oranda uyum içine olduğunu belirterek, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alandaki önceliklerini paylaştıklarını söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina’da TÜSİAD heyetini kabul etti. Dinçer, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, 62. hükümetin güvenoyu almasından sonra Başbakan Davutoğlu’nu ziyarett ettiklerini belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"TÜSİAD olarak Ankara’da Başbakanımızı ziyaret ettik. Doğal olarak 62. hükümet güvenoyu aldıktan sonra ilk ziyaretimiz oldu. Hükümet programı ile ilgili kendisiyle görüşlerimizi paylaştık. Oldukça yüksek oranda uyum içindedir görüşlerimiz hükümet programıyla. Ancak önümüzde 9 aylık bir dönem var. Türkiye’nin hem ekonomik hem siyasi alanda önceliklerini paylaştık. Demokratik standartların yükseltilmesi başlığı altında kapsamlı bir yargı reformunun Türkiye’nin öncelikli alanı olduğunu tespit ettik. Kopenhag kriterleri çerçevesinde Türkiye’deki özgürlük alanlarının genişletilmesi ve bazı mevcut yasalarla ilgili önceliklerimizi kendisiyle paylaştık.

Ekonomi ve makro ekonomik alanda Türkiye’ nin bugüne kadar sağladığı istikrarın bundan sonra da korunması ve güçlendirilmesi konusunda görüşlerimizi paylaştık. Mikro reformlar alanında çok öncelikli gördüğümüz yasaların parlamentodan çıkartılmasıyla ilgili görüşlerimizi ilettik. Türkiye’ nin temel meselelerinden çözüm sürecinde, çözüm sürecinin ekonomik ayağına sahip çıkmış durumdayız bu konuyla ilgili çalışmaları paylaştık. Kendisinin bu konularla ilgili görüşlerini aldık gayet verimli bir toplantı oldu."

Haberin Devamı

Yüksek İstişare Kurulu’na Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrif edeceğini belirten Dinçer, Başbakan Davutoğlu’nu da toplantıya davet ettiklerini söyledi.

DHA