Ekonomi Toyota Türkiye, üretim kapasitesini artıracak

Toyota Türkiye, üretim kapasitesini artıracak

Paylaş
Toyota Türkiye, üretim kapasitesini artıracak

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi Özer, "Görüştüğümüz yeni bir proje konusunda çok ciddi yeşil ışık aldık, gerçekleştiğinde 170 bin olan kapasitemizin çok çok üstünde bir rakamı konuşacağız" dedi

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, yeni bir proje çalışması yürüttüklerini belirterek, projenin gerçekleşmesi halinde 170 bin olan üretim kapasitesinin çok üzerindeki rakamları konuşuyor olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, son dönemlerde iyi bir performans sergileyemediklerini ifade ederek, "2 yıldır şirketin genel müdürlüğünü yürütüyorum. Toyota Türkiye, bu yıl 65 bin otomobil üretecek. Ancak üretim kapasitemiz 170-180 bin adet. Geçtiğimiz yıl da iyi değildik. Ondan önceki yıl da ekonomik krizi nedeniyle iyi değildik" diye konuştu.

Özer, yeni projeler için çalışmalarını artırdıklarına işaret ederek, "Son 2 yıldır şirketimize yen projeler almak için çabalıyoruz. Dolayısıyla hem şehrimize hem de şirketimize daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Nitekim geçtiğimiz yıl ekim ayında önümüzdeki haziran ayında alacağımız yeni model C segment sedan için çalışmalarımız var" dedi.

-"Daha fazla gencimize iş imkanı sağlayacağız"-

Haberin Devamı

Sakarya’da faaliyet gösteren fabrikalarının kapasitesinin altında üretim yaptığına dikkati çeken Özer, yeni projeyle mevcut kapasiteyi artırmayı hedeflediklerini anlattı.

Özer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Nihat Ergün ile görüştüklerini vurgulayarak, "Görüştüğümüz yeni bir proje konusunda çok ciddi yeşil ışık aldık. Bu, gerçekleştiğinde 170 bin olan kapasitemizin çok çok üstünde bir rakamı konuşacağız" şeklinde konuştu.

Daha fazla kişiye iş imkanı sağlamak istediklerini vurgulayan Özer, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sadece yeni bir modelin üretimini almakla bölgemizdeki gençlere istihdam sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde yaklaşık 800 gencimize ilave iş imkanı sağlayacağız. Bunun ötesinde yeni projemizin gerçekleşmesi halinde bundan daha fazla gencimize iş imkanı sağlayacağız. İnşallah o konuda da müspet neticeler alacağız. Bu çerçevede hızla çalışıyoruz. Umarım, her şey istediğimiz doğrultuda gerçekleşir."

ÜRETİME 2 HAFTA ARA VERİLDİ

Öte yandan Toyota Türkiye Kurumsal Strateji Planlama Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Belgin, bakım çalışmaları nedeniyle üretime 2 hafta ara vereceklerini söyledi.

Belgin, 6 ve 22 Ağustos tarihleri arasında fabrikada üretimi durduracaklarını ifade etti.

İşçilerin bakım sürecinde izin kullandığını dile getiren Belgin, "Yıllık bakımla ilgili her sene olduğu gibi bu sene de üretimi 2 hafta durdurduk. Otomotiv sektörünün çoğu genelde ağustos ayında üretimi durduruyor. Biz de ona paralel her sene olduğu gibi bu yıl da ağustos ayında 2 haftalık duruş yaptık. Bu süreçte fabrika içindeki ekipmanların temizliği, boyası ve bakımı yapılıyor. Bu durum her sene olan bir şey, ekstra bir durum değil" diye konuştu.
Belgin, 22 Ağustos’tan itibaren üretime kaldıkları yerden devam edeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı