Ekonomi Turizmciyi Ukraynalılar güldürdü

Turizmciyi Ukraynalılar güldürdü

Paylaş
Turizmciyi Ukraynalılar güldürdü

Ülke turizminin son olarak, 15 Temmuz darbe girişimiyle olumsuz etkilenmesi turist sayısında düşüşlere yol açtı. Ukrayna pazarının etkilenmemesinin yanı sıra geçen yılın rakamlarını katlaması turizmcinin az da olsa yüzünü güldürdü

Terör tehlikesi ve Rusya krizi gibi çeşitli sorunlar nedeniyle sıkıntılı günlerden geçen ülke turizmi, darbe girişiminden de olumsuz etkilendi. Verile, ülkeye gelen turist sayısında düşüşlere işaret ediyor. Ancak bu düşüşten Ukraynalı turist sayısı etkilenmemekle birlikte artış gösterdi.

Anex Tour Ukrayna Genel Müdürü İlker Adıgüzel, şöyle dedi:

“Ukrayna’nın, Türkiye’deki Rusya pazarının düşüklüğünden sonra alacağı rolü öngörüldüğünden itibaren, farklı projeler geliştirmeye çalıştık. Antalya’daki otel ve turizmcilerin yanında olabilmek, iki ülke arasındaki dostluk bağlarını, turizmi, kültür paylaşımlarının yüksek ölçü düzeyinde potansiyelini ortaya koyarak, yapabildiği tüm desteği gerçekleştirmeyi sağladık. Ukrayna halkına da firmam adına teşekkürlerimi sunmam gerekir.”

Haberin Devamı

TURİST SAYISI GEÇEN YILI KATLADI

Ukrayna pazarını her zaman ana pazar olarak gördüklerini vurgulayan Adıgüzel, bu çalışmaların verimini 2016’da aldıklarını bildirirken şöyle devam etti:

“Şu andaki kapı giriş rakamlarımız bu sene 2015 yılının tam iki katına ulaştı. Ukrayna pazarındaki ortak büyüme toplamda yüzde 45’leri bulacak. Türkiye’deki otelciler de bize sürekli destek veriyor. Bundan sonra artık hiçbir turizmcinin Ukrayna pazarını ikinci, yan bir pazar olarak düşünmeyeceğine eminim. Bundan sonra karşılıklı olarak çok daha güzel projeler üreterek bu yolda yürüyeceğiz. Kendi firmam adına söylemem gerekirse Antalya ve Dalaman bölgesinde şu anda 100.000’i aşmış durumdayız. Sezonun daha yarısı gelmeden bu çok ciddi bir rakam. Sezon sonunda 250.000 rakamına ulaşacağımızdan eminim.”

Haberin Devamı

DHA