Ekonomi Türkiye'de kaç AVM var?

Türkiye'de kaç AVM var?

Paylaş
Türkiye'de kaç AVM var?

Türkiye'de alışveriş merkezlerinin (AVM) sayıları günden güne artış gösteriyor. AVM kiraları şehirden şehre farklılık gösterse de AVM'lerin kira şampiyonları değişmiyor. Peki Türkiye'de toplam kaç AVM var?

15’incisi düzenlenen Perakende Günleri 2015 isimli zirvede AVM’ler gündeme geldi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, zirvede yaptığı açıklamada Türkiye’deki AVM sayısının 354’e ulaştığını söyledi. Ülke çapında AVM’si olmayan 22-23 şehir kaldığını ifade eden Hulusi Belgü şu açıklamada bulundu:

“Türkiye genelinde AVM’ye gitme sıklığında artış var. AVM’de geçirilen süre arttı. Tüm bu veriler, ülkemizde alışveriş merkezlerine tüketici nezdinde ilginin canlı olduğunu gösteriyor ve gelecek için de bize ümit veriyor.”

Haberin Devamı

Pop-up mağaza konsepti geliyor

AYD Başkanı Belgü, AVM’lerde yaşanması beklenen değişimler hakkında ise şunları söyledi: “Mağaza boyutları küçülecek. Pop-up mağaza konsepti ülkemizde de yaygınlaşacak. Bununla beraber konut, ofis, alışveriş ve eğlenceyi bir araya getiren çok amaçlı kullanım konseptlerini artık daha çok göreceğiz. Müşteriyi online sipariş vermek yerine koltuğundan kalkıp sokağa çıkmaya ikna edecek farklı deneyimler sunmak gerekiyor. İnsanlarda mutlaka AVM'ye gitmeleri ve gitmezlerse bir şeyleri kaçıracakları hissini yaratmak lazım.”

zingat.com