Ekonomi Türkiye yolsuzlukta 11 basamak birden tırmandı

Türkiye yolsuzlukta 11 basamak birden tırmandı

Paylaş
Türkiye yolsuzlukta 11 basamak birden tırmandı

Türkiye küresel yolsuzluk sıralamasında bir yılda 11 basamak birden yükselerek 64'üncü sıraya tırmandı. Toplam 177 ülkenin yer aldığı sıralamada, yolsuzluğun en az olduğu ülkeler ilk sıralarda yer alıyor

Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün her yıl düzenlediği "Küresel Yolsuzluk Endeksi"nde bu yıl puanı en çok kırılıp yolsuzlukta en çok yükselen ülkeler "Çin ve Türkiye" oldu. Çin, 2013 yılındaki "Küresel Yolsuzluk Endeksi"nde 40 puan ile 80. sıradayken, 2014 yılında, 4 puan kayıpla 36 puana gerileyerek 100. sıraya yükseldi.

Haberin Devamı

"Küresel Yolsuzluk Endeksi"nde geçen yıl 50 puan alarak bir basamak inerek 53. sıraya gerileyen Türkiye ise, 2014 yılındaki sıralamada "5 puan" kayıpla 45 puana düşerken, sıralamada da 64. sıraya tırmandı.

DANİMARKA YİNE BİRİNCİ

"Küresel Yolsuzluk Endeksi"nde Danimarka, önceki yıllarda olduğu gibi, yine sıralamada birinci oldu. Danimarka'yı Yeni Zelanda, Finlandiya, İsveç ve Norveç izleyerek yine ilk beşi oluşturdu.

"Küresel Yolsuzluk Endeksi" sıralamasında, ilk 10 ülkenin içinde sırasıyla İsviçre Singapur, Hollanda, Lüksemburg ve Kanada yer aldı. Geçen yılki sıralamada, Lüksemburg 11. sırada bulunurken, Avustralya 9. sıradan ilk 10 ülke arasında yer almıştı.

DHA