Ekonomi Uçaklarla kamyonlar yan yana çalışıyor!

Uçaklarla kamyonlar yan yana çalışıyor!

Paylaş
Uçaklarla kamyonlar yan yana çalışıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından cuma günü hizmete açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nda hâlâ deniz doldurma çalışmaları devam ediyor. Uçak pistinin hemen yanında iş makineleri ve kamyonların çalıştığı gözlenirken, kafeterya henüz hizmete açılmadığı için yolcular yiyecek ve su gibi ihtiyaçlarını 1 kilometre uzaktaki Gülyalı ilçe merkezinden gideriyor

Türkiye ve Avrupa’nın deniz üzerine yapılan ilk ve tek havalimanı olan Ordu’nun Gülyalı ilçesindeki Ordu-Giresun Havalimanı, geçen cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açılmıştı.

SİS NEDENİYLE SEFERLER YAPILAMADI

Uçak seferlerinin yapıldığı ancak idari binalarda inşaat çalışmalarının sürdüğü havalimanında eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar da aralıksız devam ediyor. Önceki gün sis nedeniyle yapılamayan uçak seferleri havanın normale dönmesiyle bugün sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.



Havalimanında uçuşları engelleyecek herhangi bir eksikliğin bulunmadığı, kafeterya, idari hizmet ofisleri gibi bölümlerde ki çalışmaların da kısa sürede bitirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

YİYECEK VE SU, 1 KİLOMETRE MESAFEDE


Havalimanında uçuş yapacak olan yolcuların yiyecek ve su gibi ihtiyaçlarını da 1 kilometre uzaktaki Gülyalı İlçe merkezinden giderdiği gözlendi.



ÇALIŞMALAR 1 AY DAHA SÜRECEK

Havalimanında otopark, çevre düzenlemesi, kafeterya ve diğer inşaat çalışmalarının da bir ay içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

HÂLÂ DENİZ DOLDURULUYOR


Uçakların piste iniş ve kalkış yaptığı sırada pist çevresinde iş makinelerinin ve denize dolgu amacıyla taş taşıyan kamyonların çalışmaları aksatmadan devam etmesi dikkat çekti

Nedim KOVAN/ GÜLYALI (Ordu), (DHA)






Haberin Devamı