Ekonomi Ve Bitcoin'in yaratıcısı kimliğini açıkladı

Ve Bitcoin'in yaratıcısı kimliğini açıkladı

Paylaş
Ve Bitcoin'in yaratıcısı kimliğini açıkladı

Giderek yaygınlaşan bir ödeme türü haline gelen ve piyasaları adeta sallayan sanal para 'Bitcoin'in 'Satoşi Nakamoto' takma isimli gizli mucidi gerçek kimliğini açıkladı. Avustralyalı iş adamı Craig Wright, sanal parayı bulan kişinin aslında kendisi olduğunu ve uzun süredir Nakamoto mahlasını kullandığını duyurdu

itcoin'in önde gelen kullanıcıları ve sanal parayı geliştiren yazılımcılar Craig Wright'ın Bitcoin'i bulan kişi olduğunu teyit etti.

Wright kimliğini açıklarken, Bitcoin'in yaratıcısına ait olduğu bilinen Bitcoin'lere dair teknik verileri de paylaştı ve böylece sanal paranın yaratıcısı olduğunu da kanıtlamış oldu.

Kimliğini BBC, Economist ve GQ yayın kuruluşlarına eş zamanlı olarak açıklayan Wright, BBC'ye tarihte gerçekleşen ilk Bitcoin para transferine dair dijital belgeleri de gösterdi.

VERGİ SORUŞTURMASI YÜZÜNDEN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI


Craig Wright, kimliğini açıklayarak Bitcoin'in mucidinin kim olduğu tartışmalarına bir son vermek istediğini ifade etti.

Daha önce New Yorker, Newsweek ve birçok diğer yayıncı kuruluş, Bitcoin'in yaratıcısı gizemli 'Satoşi Nakamoto'nun kim olduğunu ortaya çıkarmak için geniş araştırma dosyaları hazırlamışlardı.

Aralık 2015'te ise teknoloji dergileri Wired ve Gizmondo, Craig Wright'a Bitcoin'in olası yaratıcıları listelerinde yer vermişlerdi.


Wright'ın evine düzenlenen baskının ardından polis bu belgelerle çıkmıştı

EVİNE BASKIN DÜZENLENMİŞTİ


Craig Wright'ın adının olası Bitcoin mucitleri arasında yer almasının ardından Avustralya mali şube polisleri, Wright'ın evine baskın düzenlemişti.

Polisten yapılan açıklamada, Wright'ın evine düzenlenen baskının uzun süredir devam eden vergi kaçırma soruşturmasının bir parçası olduğu ifade edilmişti.

Wright, Avustralya polisiyle işbirliği yaptığını ifade ediyor ve "Avukat ekibimiz ne kadar vergi ödenmesi gerektiği konusunda müzakereleri sürdürüyor" dedi.

'PARA YA DA ŞÖHRET İSTEMİYORUM'


Bitcoin'in yüzü olmak istemediğini ifade eden Craig Wright, "Kimliğimi açıkladım çünkü son zamanlarda üstümde giderek artan bir baskı vardı. Sevdiğim insanların da aslı olmayan dedikodulardan olumsuz etkilenmesini istemedim" diyor.

Sadece normal bir hayat sürdürmek istediğini ifade eden Wright, "Zorunda kalmasam kimliğimi açıklamazdım. Şöhret istemiyorum. Para istemiyorum. Beni kendi kendime bırakın yeter" dedi.

1 BITCOIN 449 DOLAR!


Sanal para Bitcoin artık dünya çapında kabul gören bir ödeme sistemi.

Dünyadaki toplam Bitcoin sayısı ise 15,5 milyon civarında. 1 Bitcoin'in değeri ise 449 ABD Doları seviyesinde.

BBC Türkçe

Haberin Devamı