Ekonomi Yapı Kredi'nin ilk yarıda konsolide net kârı 956 milyon lira

Yapı Kredi'nin ilk yarıda konsolide net kârı 956 milyon lira

Paylaş
Yapı Kredi'nin ilk yarıda konsolide net kârı 956 milyon lira

Yapı Kredi Bankası'nın konsolide net kârı, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine yüzde 3 artışla 956 milyon liraya yükseldi

Yapı Kredi’den yapılan açıklamaya göre bankanın, yılın ilk yarısında toplam aktif büyüklüğü 2014 yılsonuna göre yüzde 15 artışla 223.8 milyar liraya çıkarken, toplam gelirleri de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artarak 4 milyar 974 milyon liraya ulaştı. Yılın ilk yarısında, Yapı Kredi’nin toplam kredi hacmi yüzde 14 artışla 142.8 milyar liraya, toplam mevduatı da yüzde 17 artışla 126.1 milyar liraya ulaştı.

Haberin Devamı

Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, uyguladıkları Akıllı Büyüme stratejisinin olumlu sonuçlarını alarak sürdürülebilir ve sağlıklı büyümeye devam ettiklerini söyledi ve ekledi: "Özellikle bireysel ihtiyaç ve KOBİ kredilerinde sektör ortalamalarının 10-15 puan üzerinde büyüme gösterdik. Kredilerde yıl sonuna kıyasla pazar payımızı artırarak yüzde 10.4 seviyesine ulaştık. Hem müşterilerimiz, hem de bankamız için katma değeri yüksek alanlara odaklandık. Böylece bireysel ihtiyaç kredilerinde yüzde 19 ile sektörün 15 puan üzerinde, KOBİ kredilerinde ise yüzde 18 ile sektörün 9 puan üzerinde büyüme gerçekleştirdik. Toplam mevduatta da sektörün 4 puan üzerinde bir performansla yüzde 17’lik artış gösterdik. Sermaye yeterlilik oranımız, güçlü kredi büyümesine rağmen, ihtiyatlı ve müşteri odaklı bilançomuz ve doğru aktif-pasif yönetimi sayesinde yüzde 14 seviyesinde sektör ortalamasına paralel olarak gerçekleşti."

Haberin Devamı

Yılın ilk yarısında fonlama kaynaklarını çeşitlendirmeye devam ettiklerini belirten Açıkalın, Nisan ayı sonunda 15 ülkeden 48 bankanın katılımıyla 1 milyar 450 milyon dolar sendikasyon kredisi sağladıklarını hatırlatarak, "Yapı Kredi böylece, Mayıs 2014’te sağladığı sendikasyon kredisini yüzde 110’un üzerinde yenileyerek, uluslararası piyasalarda sahip olduğu güveni yeniden teyit etmiş oldu" dedi.

DHA