Ekonomi Yıldız: İran'dan gaz akışı yarın başlayacak

Yıldız: İran'dan gaz akışı yarın başlayacak

Paylaş
Yıldız: İran'dan gaz akışı yarın başlayacak

Bakan Yıldız, Türkiye-İran Doğalgaz Boru Hattı'nın Türkiye tarafından yaşanan sorunun giderilmesine çalışıldığını belirterek, "Hattan gaz akışı yarın normale dönecek" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nükleer Güç Santralleri’nde görev yapmak üzere Rusya’ya eğitime gönderilen 50 öğrenci ile bir araya geldi. Bu öğrencilerin başvuru yapan 4500 öğrenci arasından seçildiklerini belirten Yıldız, yeni alınacak 75 öğrencinin de başvuru süresinin 5 Temmuz’a kadar uzatıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin Rusya’da aldıkları eğitimin benzerini Türkiye’de de vermeye çalışacaklarını söyleyen Yıldız, "Üniversitelerimizin bir kısmında Rusça eğitimle beraber, nükleer güç santralleriyle ilgili Atom Mühendisliği, Nükleer Fizik gibi bölümlerdeki arkadaşlar ülkemizde de bu eğitimi görebilecekler" dedi.

Yıldız ayrıca, nükleer enerjinin gelişmiş ülkeler için vazgeçilmez olduğunu, Japonya bile Fukuşima olayının ardından yeniden santralleri çalıştırma kararı aldığını belirterek, "Halkın yaşam standartları nükleer santralsiz korunamaz" diye konuştu.

Basın mensuplarının soruları üzerine gündeme ilişkin de açıklamalarda bulunan Yıldız, İran’dan gelen doğal gaz akışındaki sıkıntının büyük oranda giderildiğini bildirerek, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, İran hattından gaz akışının yarın normale döneceğini ifade etti.

Haberin Devamı

-"Rusya ile enerji alanında sıkıntı yaşamayız"

Bakan Yıldız, Suriye konusundaki gelişmeleri de değerlendirerek, bu konuda Rusya ile yaşanan fikir ayrılıklarının iki ülkenin enerji alanındaki ilişkilerini etkilemeyeceğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Rusya ile yaptığımız projeler çok sağlam bir temeli var, bunlar stratejik iş birliği eksenine oturuyor. Suriye konusunda hangi şartlarda olursa olsun bu tür enerji projeleri olumsuz etkilenmez, her konuda mutabık kalamasak da enerji ile ilgili konularda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız kanaatindeyim çünkü bunlar stratejik öneme haiz projelerdir. Zaten ülke olarak Rusya ile de çok ciddi bir bağımız bulunuyor"

-"Terör örgütünün çabaları beyhudedir"

Terör örgütü tarafından boru hatlarına yapılan sabotajın ülkenin kalkınmasına yönelik olduğunu vurgulayan Yıldız, "Bu saldırılar hedefine ulaşmaz, terör örgütünün bu tarz saldırıları beyhudedir" diye belirtti.