Ekonomi Yok böyle kurbanlık!

Yok böyle kurbanlık!

Paylaş
Yok böyle kurbanlık!

Çorum'da özel olarak yetiştirilen ve "Tufan" adı verilen bin 870 kiloluk kurbanlık, 50 bin liralık satış fiyatıyla alıcısını bekliyor

Alaca ilçesinde besicilik yapan Müfit Gürses tarafından yetiştirilen "Holstein" cinsi boğa, hem fiyatı hem de ağırlığıyla dikkati çekiyor. Büyük bir özveriyle bakımı yapılan ve Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 1 ton 870 kilograma ulaşan "Tufan" adlı boğa, 50 bin liralık fiyatla satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Özel besi yöntemleri uygulayarak yetiştirdiği ve birkaç yıldır pazara çıkardığı hayvanlarla adından söz ettiren besici Müfit Gürses, buzağıyken satın aldığı "holstein" cinsi boğayı iki yıl boyunca açık besi yöntemiyle yetiştirdiğini belirterek, Türkiye’nin en büyük boğasının bu yıl da Çorum’dan çıkacağını savundu.

Bu konuda iddialı olduğunu ifade eden Gürses, "Boğamız, geçen yıl bin 640 kiloydu, şimdi yaklaşık bin 870 kilo ağırlığında. Meslektaşlarımız kusura bakmasın, Türkiye’nin en büyük boğası Çorum’un Alaca ilçesinden çıkıyor. Bu konuda çok iddialıyım. Kim varsa ’hodri meydan’ diyorum. Ankara’da ve İstanbul’da çok yiğit boğalar olduğunu duyuyoruz ama bizim boğamız da burada. İsterlerse gelsinler, tartabiliriz" diye konuştu.

Haberin Devamı

'TUFAN'IN FİYATI 50 BİN LİRA

Sinirli ve hırçın olduğu için boğaya "Tufan" adını verdiklerini dile getiren Gürses, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla "Tufan"ın da taliplilerinde artış yaşandığını söyledi.

Tufan’ı 50 bin liradan satışa çıkardığını belirten Gürses, "Tufan’ı almak isteyen çok. 50 bin liradan aşağıya vermeyi düşünmüyoruz. Çünkü bu hayvanın bir özelliği, unvanı var, Türkiye’nin en büyük boğası. Sadece boynundaki zinciri 16 kilogram ağırlığında. Ben, böyle bir hayvan bulup alsam, 15 bin lira fazla para veririm" ifadelerini kullandı.

Çiftlikte beslediği ve "Yılmaz" adını verdiği bir boğası daha bulunduğunu vurgulayan Gürses, "Adını ’Yılmaz’ koyduğumuz diğer boğamız da bin 300 kilogram ağırlığında. Yılmaz’ın önümüzdeki yıl Kurban Bayramı’nda iki tonu geçeceğine inanıyorum. Onu da seneye satacağız inşallah. Çok açık söylüyorum, gelecek yıl daha iddialıyım. Şimdiden meslektaşlarıma söyleyeyim, hiç heveslenmesinler" dedi.

ÖZEL BESLENME PROGRAMI UYGULANIYOR

Tufan’ın beslenmesine özen gösterdiklerini anlatan Gürses, boğanın yemini veteriner hekim kontrolünde verdiklerini belirtti.

Veteriner hekim Ersen Çınar da "holstein kırması" bir tosun olan Tufan’ın, günde 20 kilogram yem tükettiğini ifade ederek, "Tufan’ı, özel rasyonlar ve hammaddeleri seçerek besledik. Yüksek enerjili yem yaptık. Yanında kaba yem takviyesi de verdik. Günlük onar kilogramdan olmak üzere iki öğünde 20 kilogram yem tüketmekte. Yemin yanı sıra arpa ezmesi, saman ve yulaf da ilave ediliyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AA