Ekonomi Trump Towers Mall açılıyor

Trump Towers Mall açılıyor

Paylaş
Trump Towers Mall açılıyor

Mecidiyeköy'de 190 mağazadan oluşacak alışveriş merkezi 15 Mart'ta kapılarını açacak. Trump Towers Mall'ın resmi açılışı ise 20 Nisan'da yapılacak

Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yalçındağ: Yani burada bizim amacımız sadece Mecidiyeköy, Şişli bölgesine hitap etmek değil. Burada bizim amacımız Kartal'dan da Bağdat Caddesi'nden de, Ataköy"den de Yeşilköy'den de, Yeşilyurt'tan da insanları getirmek

Haberin Devamı

Mecidiyeköy'deki Trump Towers Mall 15 Mart'ta kapılarını ziyaretçilere açıyor. İçinde ünlü markaların yer aldığı Trump Towers Mall'ın resmi açılışı ise, 20 Nisan'da yapılacak.

Açılışa işadamı Donald Trump ile kızı Ivanka Trump da katılacak. Açılışı yapılacak Trump Towers Mall'da Türkiye'nin ve dünyanın önemli markaları yer alacak. Bu markaların temsilcileri ise, Trump Towers'ta yapılan bir toplantıda biraraya geldi. Toplantıya Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, D Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan, Proje Geliştirme Sorumlusu Füsun Yılmaz Phillipson ile Trump Towers Mall'da yer alacak markaların temsilcileri katıldı.

Trump Towers Mall'da yer alacak markaların temsilcilerine hitap eden Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yaçındağ, " Bu projeyi yürüten bu grubun bir ferdi olarak, sonuna kadar da ben size söz vereceğim. Onu da çok açık yüreklilikle burada sizinle paylaşmak istiyorum. Bu projeden de başarıyla ve alnımızın akıyla çıkacağımızdan hiçbir kuşkumuz yok " dedi.

Yalçındağ, açılışa günler kala heyecanlı olduklarını söyleyerek, " Doğru heyecanlıyız. Çünkü ilk defa böyle bir projeyi tamamlıyoruz ve bu projeyi de bundan önce tamamladıklarımız gibi başarıyla tamamlamak istiyoruz. Yeni bi sektördeyiz. Bu sektördeki değerli arkadaşlarımızı yeni yeni tanıyoruz. Onlar bizim iş ortağımız oldu. Bizim iş ortaklarmıza bakış şeklimizi anlatmaya, paylaşmaya çalıştım biraz önce yaptığım konuşmada " diye konuştu.

Açılışa çok kısa bir zaman kaldığını ifade eden Yalçındağ " İstanbul'da bulunan 110'a yakın alışveriş merkezine bir tanesi daha ekleniyor. Bizim tabii farklılıklarımız da var. Dünyanın en önemli markalarında biriyle işbirliği yaptık, Trump Tower ve Trump ailesiyle. Dolayısyla bunun büyük avantajları var. Bu projeyi geliştirirken gerçekten çok büyük katkılar sağladılar. Hem rezidans kısmına hem de ABD'de yaptıkları çalışmalarla, araştırma geliştirme departmanlarıyla, insanlar nasıl yaşıyorlar, nasıl hareket ediyorlar, hangi renkleri seviyorlar, nasıl yerlerde oturmak istiyorlar veya görmek istedikleri ekstra servislere kadar her türlü konuyu inceliyor ve araştırıyorlar. Onlardan çok büyük destek aldık. Onun için Trump Grubuna hakikaten teşekkür etmek istiyorum.

Onlar da 20 Nisan'da resmi açılış törenine katılacaklar hem Donald Trump hem de kızı İvanka gelecek. İvanka zaten bundan önce birkaç kere gelmişti. Buradaki diğer lansmanlarımıza katılmıştı. Bugün de avm'de yer alacak mağazaların temsilcileriyle böyle bir sohbet toplantısı düzenledik. Görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bizim yapacaklarımızı onların isteklerini veya sorularını cevaplamaya çalışıyoruz " şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"FARK YARATMAK İÇİN ÇOCUĞA VE AİLEYE EĞİLMEK İSTEDİK "

Haberin Devamı

Amaçlarının Trump Tower Mall ile fark yaratmak olduğunu söyleyen Yalçındağ, "Biz burada daha çok fark yaratmak için, biraz daha çocuğa ve aileye eğilmek istedik. Yani ilk defa Türkiye'de çocuklar için bir kat yaptık. Çocuk için bir mağaza bir eğlence merkezi değil, ilk defa beş katta oluşan alışveriş merkezinde çocuklara 8 bin metkarenin üzerinde bir büyüklüğe sahip bir katı ayırdık. Çocukların burada yemeleri, içmeleri, sinemaları, tiyatroları, eğlence yerleri tamamen çocuklara ayrılmış durumda. Yani burada bizim amacımız sadece Mecidiyeköy, Şişli bölgesine hitap etmek değil. Burada bizim amacımız Kartal'dan da Bağdat caddesinden de, Ataköy'den de Yeşilköy'den de, Yeşilyurt'tan da insanları getirmek. Çünkü neticede çocuğun ilgi alanını burada oluşturduk. Hem eğitim boyutunda hem eğlence boyutunda hem sosyal boyutta çocuğun ilgi alanına giren her türlü konsepti getirmeye çalıştık. Zannediyorum ki büyük ilgi çekecek " diye konuştu.

Haberin Devamı

" KEYİFLİ BİR ZAMAN VAAT EDİYORUZ "

Proje Geliştirme Sorumlusu Füsun Yılmaz Phillipson ise, özel bir proje yaptıklarını kaydetti. Phillipson, "Biliyorsunuz çok fazla alışveriş merkezi var. Birtakım yenilikler ortaya koyalım istedik. Aslında en heyecanlı ve en önemli yeniliğimiz burada önemli bir çocuk katı oluşturuyoruz. Aslında çocuk katı ötesi birşey bu. Küçük bir alışveriş merkezi. Adını Mini Mall Trump diye nitelendiyoruz. 9 bin metrekarede çocuğun dünyası. Birşeyin parçası, birşeyin kenarı değil tamamen çocuğa özel birşey bu. Çocuğun dünyasının önemli karakterlerini de biraraya getirdik.

Annelerinin döneminden beri tanınan Disney karakterleri bir tarafta olcak, öbür tarafta ise tiyatrosu olacak. Ayrıca günümüzün en önemli karakterlerinden biri Fox. Fox'un ilk eğlence merkezi bizde. 3 bin metrekareye yakın bir eğlence merkezi yapıyoruz. Alışveriş merkezinin bir başka özelliği açık alanı çok önemsiyoruz. Şehrin göbeğinde böyle bir açık alan yaratmak çok zordu. Fakat burada bin 500 metrekare üzerinde bir açık platform oluşturduk. Bu platformu yeme içmeyle müzikle zenginleştiriyoruz. Çok önemli bir grupa yurtdışında son anlaşmaları yaptık " dedi.

LİDER MAĞAZALAR VAR

Trump Towers Mall'da lider markaların yer alacağını söyleyen Phillipson, " 43 bin metrekareye yakın, 190 mağazadan oluşan bir alışveriş merkezi. Çok yakında da kapılarını açıyoruz " dedi. Phillipson, Trump Towers Mall'a geleceklere keyifli zaman vaat ettiklerini belirterek, " Eğlenceyi de vaat ediyoruz ve de iyi bir alışveriş platformu oluşturduğumuza inanıyoruz. Alışveriş merkezleri sadece alışveriş yaptığımız, ihtiyaç duyduğumuzda gittiğimiz mekanlardan çıktı. Artık alışveriş merkezleri her zaman gidip içinde bulunduğumuz, eğlendiğimiz, kültürel faaliyetleri yaşadığımız, çocuğumuzla vakit geçirdiğimiz bir alan. Biz bütün bunları biraraya topladık " şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

MARKA TEMSİLCİLERİ HEYECANLI

Trump Towers Mall'da yer alacak Günaydın Et'in sahibi Cüneyt Asan, " Her yeni projede heyecanlanıyoruz. Bizim yapımızda doğamızda bu var. 26 şubeye ulaştık. 27. şubemizi buraya açacağız. İnanmadığımız hiçbir projenin içinde yer almıyoruz. Burası bizim için özel olan yerlerden birisi olduğu için, karar verdik. Yoksa çok seçici oluyoruz. Mutlu olacağımıza inanıyoruz. Yapı çok güzel, manzarası güzel, içerideki markalar çok güzel. Dolayısıyla biz bu projeye zaten inanıyoruz. Biz bu projeyi yürüten insanların kaliteleri, duyguları, düşünceleri, bugüne kadar yaptıkları belli diyoruz. Bugüne kadar yaptıklarından hareketle yapacakları da bellidir diyoruz " ifadesini kullandı.

Trump Towers'ta Disney Çocuk Tiyatrosu'nu açacak olan, İstanbul Çocuk Tiyatrosu'nun sahibi Kemal Gürkaynak ise, " Bugün artık İstanbul'da 15 Mart'tan sonra çocuklu ailelerin haftasonu nereye gideceğim diye düşünmeyeceğine inanıyorum. Çünkü Trump'ta yaklaşık 7 bin metrekarelik çocuklara yönelik hem eğlence hem yemek ihtiyaçlarını karşılayacakları bir ortama geliyor olacaklar " dedi. Trump Towers Mall'da Disney Tiyatrosu açacaklarını dile getiren Gürkaynak, " Burada sürekli Disney oyunlarını oynuyor olacağız. Birincisi de Miki'nin Müzik Festivali. Çok heyecanlıyız. Çünkü dünyada ilk defa Türkiye'de lokalize edilmiş bir prodüksiyon yapıyoruz Disney ile beraber. Dolayısıyla buranın çocuklu aileleri mıknatıs gibi çekeceğine inanıyorum " dedi.

" EYVAHLAR VAHLAR OLACAK GEÇ KALANLAR İÇİN "

Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu ise, " Buraya gelirken şöyle birşey geçti içimden. Bu proje bu sene yapılan en önemli projelerden biri olacak hissi doğdu içimde. Çünkü lokasyon Mecidiyeköy çok gelişmekte olan bir yer. Etrafta çok iyi iş yapan yerler var. Burası da Mecidiyeköy'ün tam ortasında. Arkamızda büyük bir desteğinde yer alacağına inanıyorum. Çünkü doğacak çocuk öncesinden belli olur derler" şeklinde konuştu. Taviloğlu, " Tahmin ediyorum ki sektör bundan çok memnun olacak. Eyvahlar vahlar olacak geç kalanlar için. Biz burada bir ilki gerçekleştireceğiz . Bugün bunu da hissettim. Bütün mağazalar aynı günde açılacak. Bunlardan biri de biz olacağız " dedi. Ayaydın Miroglio Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ise, " Biz ilk günden beri bu projeye inanan bir firma olduğumuz için ilk zamanlarda yerimizi aldık. Bu çarşının ciddi başarılara imza atacağına inanıyorum " dedi. Kiğılı'nın Trump Towers Mall'da yer almak için ilk imza atan firmalardan biri olduğunu söyleyen

Kiğılı mağazalarının kurucusu işadamı Abdullah Kiğılı ise, " Burayı ilk tutan markalardan biriyim. İlk mukaveleyi yapan marka Kiğılı'ydı. Ben buraya o gün inanmıştım. Bu bir yıl evveldi. Bir yıldan bugüne kadar çok zaman geçti. O gün inanmıştım bugün ne kadar doğru hareket ettiğimin bilincine daha çok vardım. Burada güzel işler olacak. İstanbul halkı buraya geldiğinden büüyk bir keyifle hem alışverişini yapacak hem dinlenecek hem yemeğini yiyecek hem kadın hem erkek hem çocuk. Dolayısıyla tam bir aile gurubuyla burası ciddi bir güzellik merkezi olacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum "şeklinde konuştu.

TRUMP TOWERS MALL

43 bin metrekarelik bir alana yayılan Trump Towers Mall eğlence, yeme - içme ve modanın yeni adresi olacak. Trump Towers Mall'da 7 bin metrekarelik bir alan ise, çocuklara ayrılmış durumda. Beş katlı olan alışveriş merkezinin bir katı Mini Mall Trump adıyla tamamen çocuklara hitap edecek. Burada çocuk tiyatrosu, yeme - içme bölümü, çocuk giyim mağazaları ile çocuk oyun alanları yer alacak. Trump Towers Mall'daki bin 500 metrakarelik yeşil alanda, yeme içme bölümü ve müzik eşliğinde insanların keyifli vakit geçirmesi sağlanmış olacak. 190 mağazadan oluşacak alışveriş merkezi 15 Mart'ta kapılarını açacak. Trump Towers Mall'ın resmi açılışı ise, 20 Nisan'da yapılacak. Oldukça görkemli geçecek açılış törenine ABD'li işadamı Donald Trump ile kızı Ivanka Trumpa da katılacak.

Pınar ÇITAK KOYGUN - / İSTANBUL DHA