Tamer Heper 250 TL borcunuz var
HABERİ PAYLAŞ

250 TL borcunuz var

Kat malikleri kurulu kararı ile dairelerden acil ihtiyaçları karşılamak ve kasada bekletilmek üzere para toplanmasına karar verildi. Bu paralar ödeniyorken kiracım çıktı ve yönetime 250 TL borç bıraktı. Ben de boşalmışken dairemi sattım. Şimdi benden 250’TL yi istiyorlar. Ben de bekletilen paradan alın diyorum. Bununla da kalmıyor, yeni malik bu 250 TL’yi ödemiyormuş. Ben satın alırken bundan haberim yoktu diyormuş. Bu durumda ne olur? İ.K.

Kat malikleri kurulu toplantısında işletme projesi kararı alınabilir. Şayet toplantıda işletme projesi kabul edildi ise kesindir ve buna uyulmalıdır. Toplanacak 250 TL ile bir fon oluşturulmuş, acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere. Doğrusu çok da uçuk bir karar değil. Zira çatının akmaya başlaması, su tesisatındaki arıza dairelerden para toplanmasını beklemez, derhal yapılması gerekir. Para bu gibi işler için kullanılacak ise niye olmasın. Böyle bir paranın toplanması işletme projesi kapsamında ise bu hem kiracının hem de bağımsız bölüm malikinin borcu.

Haberin Devamı

Biri ödemezse diğeri öder. Sizde kiracı ödememiş dolayısı ile siz ödeyeceksiniz. Sonra kira sözleşmenizdeki hükümlere göre bu borç kiracıya yüklenmiş ise çıkan kiracıyla muhatap olacaksınız. Yok bu para demirbaşa harcanacak diye kabul edilecek ise bu parayı siz ödeyeceksiniz. Yeni malik “İşletme projesini ben görmedim, bu parayı ödemem” diyemez. İşletme projesi herkesi bağlar. Bu nedenle tapu tescil tarihinden itibaren borç söz konusudur ve ödenecektir. Ama bu sizin probleminiz değil yönetimin problemidir

Sıradaki haber yükleniyor...
holder