Ekrem Sarısu 775 gün daha prim ödeyip 50 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz
HABERİ PAYLAŞ

775 gün daha prim ödeyip 50 yaşın dolmasını bekleyeceksiniz

Soru: 27 Temmuz 1969 doğumluyum. 11 Şubat 1988’de SSK’lı oldum. 1989-1990 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. 4600 gün prim ödemem var. Ne zaman emekliliğe hak kazanırım? Suat ÇAKIRKAPLAN

Cevap
: 25 yıl sigorta, 5375 gün prim ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. 775 gün daha prim ödeyerek, priminizi 5375 güne tamamlamanız şartıyla, 27 Temmuz 2019’da emekli olabilirsiniz.

[[HAFTAYA]]

7000 gün prim ve 58 yaş şartlarına tabisiniz

Soru:
30 Temmuz 1980 doğumluyum. 25 Ocak 2002’den beri SSK’lıyım. Ne zaman emekli olabilirim? Nesrin BULAN

Cevap:
7000 gün prim ve 58 yaş şartlarına tabisiniz. 7000 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 30 Temmuz 2038’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik yaşının düşürülmesi değil yükseltilmesi tartışılıyor

Soru:
Primi doldurup, emekli olmak için yaşı bekleyenlerin bir defaya mahsus emekli edilecekleri doğru mu? Bu yönde bir kanun çıkacak mı? AYŞE

Cevap:
Duyumunuz doğru değil. Bırakın emekli olmak için aranan yaşı düşürmeyi, emeklilik yaşının uzatılması tartışılıyor.

KADIN 45, ERKEK 50 YAŞINDA EMEKLİ OLABİLİYOR

Haberin Devamı

Soru: Geçen haftalarda bir okura; 45 yaşında emekli olacağını yazmıştınız. Okurunuz 1969 doğumlu, 1988 sigorta girişliydi. İlgimi çekti. Ben de 25 Ocak 1969 doğumluyum. 1 Eylül 1987’de sigortalı oldum. 7500 gün primim var. 45 yaşında mı emekli olacağım? Ö.Y.

Cevap:
Sözünü ettiğiniz okur kadın olduğu için belirttiğimiz şartlarla emekli olacak. Siz 25 yıl sigorta, 5375 gün prim ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de 2014’te 50 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KANUNDA OLMAYAN CEZAYI KESEMEZ, DAVA AÇIN

Soru:
Şirketlerden hisse devralıp ortak olanların 4/b’li kapsamında Bağ-Kur tescili yaptırmaları gerekir. Oysa ortakların işe giriş ve işten çıkış bildirgesini vermeyen şirkete, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) idari para cezası uyguluyor. Kurum bu cezayı uygulayabilir mi? Genelgeler ve diğer yazılar 5510 sayılı Kanun hükümlerini yok sayabilir mi? Bu cezaya itiraz edip ilgili mahkemede kazanma şansımız var mı? Derviş ORTASARI

Cevap:
5510 sayılı Kanun’un 8/3’üncü maddesinde, 4/b sigortalıların (Bağ-Kur) işe giriş bildirgelerinin kimler tarafından verileceği, tek tek sayılmıştır. Sözü edilen madde hükmüne göre; - Adi komandit şirket, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortağı ile donatma iştiraki ortaklıklarının ortakları vergi daireleri, - Limitet şirket, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketin komanditer ortakları ve yönetim kuruluna seçilen anonim şirket ortaklarının işe giriş bildirgesi ticaret sicil memurluklarınca verilmelidir. Dolayısıyla, şirkete ortak olan kişi için şirketin SGK’ya işe giriş bildirimi verme yükümlülüğü bulunmadığından, hisse devri alan ortak için limitet şirkete, yönetim kurulu üyesi seçilenler için de anonim şirkete idari para cezası uygulanamaz. Sigortalılığın sona ermesine ilişkin bildirim yükümlülüğü ise 5150 sayılı Yasa’nın 9/3’üncü maddesinde düzenlenmiştir. Bu madde hükmüne göre; limitet şirket ortakları ile anonim şirket yönetim kurulu üyelerinin ayrılış bildirimlerinin bizzat kendileri tarafından ve şirket tarafından yapılması gerekmektedir. İşten ayrılış bildirgesinin verilmemesi halinde kesilecek cezayı düzenleyen, 5510 sayılı Yasa’nın 102/j maddesinde; 4/b’lilerin işten ayrılış bildirgesinin verilmemesi halinde, sigortalıya veya şirket tüzel kişiliğine idari para cezası kesileceğine dair bir hüküm bulunmuyor. Dolayısıyla, işten ayrılma bildirimi verilmediği gerekçesiyle şirket adına ve sigortalı adına idari para cezası kesilemez. Kesilen cezalar SGK’nın keyfi uygulamasından kaynaklanıyor. Kesilen idari para cezasının, dava konusu yapılması halinde mahkemece kaldırılacağına hiç şüphe yok.

PART-TIME ÇALIŞAN NASIL SAĞLIK YARDIMI ALACAK?

Soru:
Part-time (yarı zamanlı) olarak çalışıyorum. Mali gücüm prim ödemeye müsait değil. Sağlık yardımı için SSK’ya para ödemek zorunda mıyım? Metin ÇIRAK

Cevap:
Sağlık yardımı alabilmek için, ay içinde 30 günden az olan sürenizi genel sağlık sigortası açısından 30 güne tamamlamak zorundasınız. İki seçeneğiniz var:

1) Genel Sağlık Sigortası yoluyla. Bulunduğunuz yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışama vakfına yaptıracağınız gelir testinde, aile içinde kişi başına düşen ortalama gelirin aylık tutarı; asgari ücretin üçte birinden (313.50 lira) az çıkarsa (mali gücünüz iyi olmadığına göre çıkar), prim ödemeden sağlık yardımı alırsınız.

2) İsteğe bağlı sigortalı olarak. İsteğe bağlı sigortaya 30 günden eksik her gününüz için 10.03 lira prim öderseniz hem sağlık yardımı alırsınız hem de emeklilik açısından gün eksiğinizi tamamlamış olursunuz. Önerimiz, şartlarınızı zorlasa da isteğe bağlıya prim ödeyerek sağlık yardımına ulaşmanızdır.

YENİ TİCARET KANUNU ANONİM ŞİRKET KURULUŞUNA SERMAYE BLOKAJI GETİRDİ

Soru:
Yeni Ticaret Kanunu’na (TTK) göre; anonim şirket kaç lira sermayeyle kurulabiliyor? Eski kanuna göre 50 bin lira ile kurulabiliyordu. Bu tutar artırıldı mı? Kuruluş sermayesinde ne değişti? HAMDİ

Cevap:
Yeni TTK, anonim şirketin asgari sermaye tutarını artırmadı. Eski TTK’da olduğu gibi yeni TTK’da da anonim şirket 50 bin lira sermaye ile kurulabiliyor. Bu tutarı artırmak için, Bakanlar Kurulu’na yetki verildiğinden kurul en az sermaye tutarını artırılabilecek. TTK ile sermaye blokajı tekrar geldi. Kuruluş sermayesinin dörtte biri tescilden önce kurulmakta olan şirket adına bir bankaya yatırılacak. Kalan dörtte üçü de tescil tarihini takip eden 24 ay içinde ödenecek.



Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder