Tamer Heper Akrabalık bağı karışık
HABERİ PAYLAŞ

Akrabalık bağı karışık

Haberin Devamı

Annem öldü, babamın babasının baldızının kızı, mirastan pay istiyor. Elinde hiçbir belge yok. Kanunen buna hakkı var mı? İ.B.

“Babamın babasının baldızının kızı” diye bir tarif verince kafalar biraz karışıyor. Eğer tarifte hata yapmadıysanız, babaannenizin yeğeninden bahsediyorsunuz. Öyle uzak bir akraba ki, dereceye bile girecek durumu yok. Zaten özellikle siz hayatta iken yani birinci derece mirasçı varken annenizin mirası (babanız hayatta değil ise) sizden başkasına kalmayacaktır.

[[HAFTAYA]]

Ancak bu hanım, üstsoy ile bağlantılı bir gayrimenkul ortaklığı iddiasında bulunuyor ve çok eskilere dayanan tapu kayıtlarının varlığından söz ediyor ise bunu bilme imkanım yok. Ancak o kadar uzak bir akraba ile bağlantı kurmak çok zor. Dolayısı ile kendisinin neye dayanarak mirastan hak iddia ettiğini açıklaması lazım. Doğrusu annenizin ölümü ile babanızın üst soyunun hak iddia etmesinin izahının çok zor olacağı kanaatindeyim ama elbette bir iddiada bulunan kişinin açıklamasını dinlemeden de iddiayı tümü ile reddetmek haksızlık olur. Tahminim, iddia tutarsızdır ama bu sadece bir tahmindir. Tahminimin gerekçesi büyük çapta akrabalık ilişkisinin bile zor kurulmuş olmasında yatmaktadır. Ancak yine de iddia eden tarafı dinlemeden tümü ile reddetmeyi gerçekçi bulmam. Ama tekrar edeyim mesele annenizden gelen bir miras ise siz evlat veya evlatlar olarak tek mirasçısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder