Tamer Heper Anlaşarak da olabilir dava yolu ile de
HABERİ PAYLAŞ

Anlaşarak da olabilir dava yolu ile de

1938 yılından bu yana sahip olduğum arazi için, köy camisinin minaresinden ‘orman arazisi’ olduğu anonsu yapıldı. Sonra bir bölümüne el konuldu. Ancak bana kalan bölümünde de yola çıkışım yok. Bu durumda arazinin de bir kıymeti kalmadı. Yola çıkış için talepte bulunmak gibi bir imkanım var mıdır? A.A.

[[HAFTAYA]]

Sizin anlattığınız ama ismini koymadığınız olay iki şeyi hatırlatıyor. Birincisi; sizin arazinin bulunduğu yerde kadastro çalışması yapıldığını. Bu halde bazı yerler sizin dışınızda birileri adına tescil olunabiliyor. Sonra bunlar ilan ediliyor ama cami minaresinden ilan olunduğunu ilk defa duyuyorum. Sizinkinde askı süresi kullanılmıştır, daha geniş kitlelere duyurmak için de fazladan minareden duyuru yapılmıştır diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bu durumda hem itiraz hem dava açma hakkınız vardı, anladığım kadarı ile de bunları kullanmışsınız ama sonuç değişmemiş. Bir de orman arazisi içinde kalan araziler için yapılan işlemler vardır ki bunların sonucunda da arazi orman idaresi adına tescil edilebilir ama anlattığınız, bana birinci ihtimalin ağırlık kazandığını gösteriyor. Şimdi yola çıkışınız yok. Ancak sizinle yol arasında kalan bir araziden geçit hakkı talep etme imkanınız var.

Bunun için ya böyle bir arazi sahibi ile anlaşacaksınız ve bir irtifak hakkı tesis edeceksiniz veya dava açıp en uygun yerden, işinize elverir genişlikte bir geçit hakkı tesisi talep edeceksiniz. Mahkeme bilirkişi marifeti ile yapacağı inceleme sonucu sizin yola çıkışınız için en elverişli yerden geçit hakkı tesis edecek. Bu bir süreye bağlı değildir, geçit hakkı arazideki şartlar değişene kadar sürer. Bu imkana sahipsiniz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder