Tamer Heper Baba-oğul farklı kişiler
HABERİ PAYLAŞ

Baba-oğul farklı kişiler

Haberin Devamı

İşyerimde kiracım vardı, uzun seneler kiracım olarak kaldı. 2010’da işlerini oğluna devretti ve ben 2010’da oğlu ile yeni sözleşme yaptım. Bana tahliye taahhüdünde de bulunmuştu ama üzerinden uzun zaman geçti. Şimdi ben kiracıyı 10 yılını doldurduğu için çıkarabilecek miyim? Babasının sözleşme yaptığı dönem geçerli kabul edilecek mi? B. K.

Okuyucum bir vatandaş ile kira sözleşmesi yapmış, bu sözleşmede kiracı baba. Derken 2010 yılında babanın sözleşmesi fesholmuş. Artık yeni bir kiracı var. Her ne kadar eski kiracı ile yeni kiracı arasında baba-evlat ilişkisi varsa da bu söylemde böyle. Hukuki açıdan iki ayrı kişi var. Dolayısı ile artık babanın sözleşmesi son bulmuş, onunla ilgili süreler söz konusu değil.

[[HAFTAYA]]


Oğlu ile yeni bir ilişki kurulmuş ve onun da kira ilişkisinin başlangıcı 2010 yani dört sene olmuş. Bunun tahliyesini talep için daha altı yıl bekleyeceksiniz. Tahliye taahhüdüne gelince. Tahliye taahhütlerinde, tahliyenin taahhüt edildiği tarih önemlidir. Zira bu tarihten itibaren 30 gün içinde tahliye talebi ile icra dairesine başvurulabilir. 30 gün geçtikten sonra tahliye taahhüdü artık işe yaramaz. Okuyucumun elindeki tahliye taahhüdünde. tahliyenin taahhüt edildiği tarihi 30 gün geçildi ise artık bu bir tahliye nedeni olmaz. Muhtemelen kendisi de taahhüt üzerinden uzun zaman geçtiğini söyüyor. Ancak hatırlatmakta yarar var ki kiracının tahliye için tek şart 10 senesinin dolmuş olması değil, özellikle kira bedellerini ödemede temerrüde düşen kiracının tahliyesi kısa sürede sonuca ulaşabilmektedir ancak yeni uygulanan usulde bir ön inceleme safhası var ki tüm davaların uzaması nedeni olmuştur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder