Tamer Heper Babanız önlem almış olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Babanız önlem almış olabilir

Babam müteahhitlik yaparken 30 yıl önce yan yana iki tarla almış. Ancak tapusunu almamış. Arsa hisseli, etrafında başkalarına ait arsalar da var. Biz şimdi arsaların tapusunu almak istiyoruz. Acaba buralara başkalarının ev yapma hakkı var mı? B.D.

[[HAFTAYA]]

Bana kalırsa soruyu şöyle sorsanız daha doğru olurdu: “Acaba bizim ev yapma hakkımız var mı?” Şimdi bakalım kimin ev yapma hakkı var. Bir gayrimenkulü almak demek tek kelime ile tapuda adına tescil ettirmek demektir. Bir gayrimenkul başka türlü alınmaz. El sıkışarak, tapuya gitmeden alınan gayrimenkule verilen para sokağa atılmış demektir. Babanız da böyle yaptı ise parasını sokağa attı demektir ki doğrusu hele üzerinden 30 yıl geçtikten sonra size “Koşun gidin arsayı alırsınız” diyemeyeceğim. Üstelik babanızın müteahhitlik yaptığını söylüyorsunuz, yani bu işleri bilmeyen biri değil. İşte buna güvenerek şu hususu araştırmanızı tavsiye edeceğim: Acaba babanız bir gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yaptı mı?

Haberin Devamı

Bu nasıl araştırılır? Çok zor. Çok uygulanmadığını bildiğim halde bir ihtimal olmak üzere şunu söyleyeceğim. Bazı istisnai halde taraflar gayrimenkul satış vaadi sözleşmesini yaptıktan sonra bunu tapuya şerh verebiliyorlar. Doğrusu da budur. Ama kimse uygulamaz. Babanız müteahhit olduğundan belki böyle bir önlem almıştır. Tapudan bir araştırın bakalım şerh verilmiş bir gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi varsa işi kurtarabilme ümidi doğmuştur. Aksi halde ümitsiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder