Tamer Heper Barodan yardım alabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Barodan yardım alabilirsiniz

Eşimden dul maaşı alıyorum. Ancak vergi borcumuz varmış aldığım maaşın üçte birini kesiyorlar. Hakları var mı? Ne yapabilirim? D.S.

[[HAFTAYA]]

Son günlerde kentsel dönüşüm mağdurları ile emekli maaşı kesintisi mağdurları bir hayli arttı. Okuyucumun sorusuna çok muhatap oluyorum. Nedense demek ki emekli maaşlarına karşı bir allerji doğmuş.

Çünki emekliler çok para kazanıyor. Bu nedenle de maaşlarından olur olmaz kesinti yapılması doğal, kalan para ile nasılsa rahat rahat geçinirler! Beyler emekliler emekli maaşı ile aç yaşıyor aç.

Haberin Devamı

Emekli maaşları utanç verici seviyede. Dul maaşı bunun da altında. Maddi güçleri ancak zar zor hayatta kalmaya yettiği için avukat tutmak dava açmak gibi bir imkanları yok. Bu nedenle de pek çoğunun maaşları bir bahane ile kesiliyor. Kesintiye uğrayan emekliden hiçbiri de kesintinin nedenini bilmiyor. Öğrenmek istese de tam manası ile gerçeği öğrenemiyor.

Üstelik de vergi borcu varsa bile küçücük dul maaşının üçte birini birden kesmek ne demek? Şimdi okuyucuma diyeceğim ki borcun kesilme nedenini öğren. Biliyorum ki hiç kimse ona gerçek nedenini söylemeyecek. Benzer kesintiler için "dava açma" önerisinde bulunduğum bazı emekliler açtığı davayı kazandı. Şimdi okuyucuma ne diyeceğimi bu şartlar altında ben de bilemiyorum

. Hiç olmazsa SGK’ya bir dilekçe verip, bu borcun nereden kaynaklandığını, şimdiye kadar kaç lira kesildiğini, asıl borcun ne kadar faizin ne kadar cezasının ne kadar olduğunu sorsa da, bu bilgiler ışığında dava açmayı düşünse.

Çünki,gerçekten bir borç varsa bile buna öyle bir yolsuz faiz ve ceza ekliyorlar ki bunun altında değil bir dulun, çalışan birinin bile kalkması mümkün olmuyor. Bu yolla bir bilgiye sahip olduğunda en azından başvuracağı zaman nasıl bir haksızlığı uğradığını belgeleyebilecektir. Haksızlığa uğradığı belirlendikten sonra bulunduğu yerdeki baroya başvurup bir avukatın yardımını almayı önereceğim

Sıradaki haber yükleniyor...
holder