Esra Karayel Beklentiler fiyatlanıyor
HABERİ PAYLAŞ

Beklentiler fiyatlanıyor

Küresel piyasalarda Amerika Merkez Bankası Fed’in faiz ile ilgili açıklamaları fiyatlanırken borsalara satışlar geldi

[[HAFTAYA]]

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Merkez Bankası Fed’in toplantısı etkiliydi. Fed üyelerinin açıklamalarıyla piyasalarda, faiz artırımının beklenenden daha önce gelebileceği düşüncesi, dış borsalara paralel endekse de satışları getirdi. Endeks, haftayı 76 bin 921 puan seviyesinden kapattı.

Veriler beklentilerden iyi

Amerika tarafında haftalık işsizlik başvuruları verileri beklentilerden iyi gelmesi, piyasalara moral verdi. Dış borsalara paralel endekse de olumlu veri akışı sonrası alımlar geldi.

Haberin Devamı

Para piyasalarında da Amerika Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen’in açıklamaları etkili oldu. Dolar, açıklamalar sonrası değerlenmeye başladı. Dolar/TL en yüksek 2.23 seviyesini test etti. Cuma günü ise 2.22 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi.

Bonoda seyir satıcılı

Amerika’nın faizi beklentilerden önce artıracağı beklentisi, piyasada satışlara neden oldu. Piyasada iki yıl vadeli gösterge (24 Şubat 2016) tahvil faizi Türk Lirası türü varlıklarda yaşanan değer kaybıyla yüzde 9.18 gerçekleşti.

Borsa İstanbul’da endeksin dalgalı seanslarla yurtdışına bağlı seyrinin bu hafta da devam etmesi muhtemel gözüküyor

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Borsa İstanbul’da endeks, yurtdışına bağlı seyrine bu hafta da devam edecek. Fed’in faiz artırım konusu, dünya borsalarını etkisi altına aldı. Yatırımcıların yeni pozisyon almamaları ve teknik destek ile dirençleri dikkatle takip etmelerinde fayda var.

Destek seviyesine dikkat

Teknik olarak endekste önemli destek 76 bin 500’de. Borsada satışların devamı halinde, ilk etapta 76 bine kadar gerileme olabilir. Bu seviye kırılırsa bir miktar satış yapılabilir.

Para piyasalarında Fed açıklamaları dikkatle takip edilmeye devam edecek. Piyasalarda faizlerin ne zaman artacağı değil gerçekleşme sinyalinin ne zaman verileceği önemli. Her zaman beklenti alınır, gerçekleşince satılır. Bu dönem, döviz ve faizler açısından dalgalı seyirle geçecek.

Dolarda direnç 2.25

Haberin Devamı

Dolar/TL’de kısa vadede ilk direnç 2.25 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyelerden itibaren yön aşağı dönebilir. Tahvil bonoda gösterge vadede (24 Şubat 2016) faizlerin ise yüzde 9.15-9.30 seviyeleri arasında hareket etmesi muhtemel gözüküyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder