Tamer Heper Belgelensin ödeyin
HABERİ PAYLAŞ

Belgelensin ödeyin

Bir müteahhitten daire satın aldım. Aramızda yaptığımız sözleşmede şu hükümler var: Bu binanın imalatı ile ilgili tüm ruhsat, elektrik, su, SSK primi, vergiler ve malzemeye ait KDV, muhtasar müteahhide ait. Tapu masraflarının tamamı, elektrik, su, doğalgaz abonelikleri, alıcının noter sözleşmesi istemesi halinde noter masrafı, alıcının borcu bitmeden tapu istemesi halinde ipotek masrafı, DASK, yapı kullanma izin harcı alıcıya aittir. Şimdi müteahhit benden 1200 TL istiyor, vermezsem mahkeme kararı ile alırım diyor. Alabilir mi? Ö.A.

Karşılıklı bir sözleşme yapmışsınız. Keşke bu soruyu sözleşme imzalanmadan önce sorsaydınız. Zira tapu harçlarını hem alıcı, hem satıcı öder. Bu bir. İkincisi, bir daire satın aldığınızda size kat mülkiyeti kurulmuş halde bir daire verilmelidir. Kat mülkiyeti kurabilmenin şartı da iskan izninin alınmasıdır. Yani bunu müteahhit karşılar.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Çoğunlukla kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde müteahhit bu masrafı arsa sahibine yüklemektedir, bu dahi yanlıştır. Ancak su, gaz, elektrik sözleşmeleri elbette sizin masrafınızdır. DASK da öyle. DASK olmazsa tapuda işlem yapmazlar, elektrik, su, gaz anlaşması da yapamazsınız. Ancak bugün kendi aleyhinize olacak bir sözleşmeye imza atmışsınız, bunları ödeyeceksiniz. Ancak bu “Bana 1200TL ödeyeceksin” demekle olmaz. Müteahhit sözleşmeye göre size ait olan ve kendisinin yaptığı masrafları belgeleyecek ve siz de belge karşılığı ödeyeceksiniz. Belgelemeden ödeme olmaz. “Dava açar alırım” diyor, peki dava açarsa mahkemede belgelemek zorunda değil mi? O halde şimdiden belgelesin, bakın kontrol edin, sonra ödeyin, ezbere olmaz, sonra bunun arkası gelmez. Bugün 1200 TL ister yarın 2 bin TL.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder