Tamer Heper Belli süreler var
HABERİ PAYLAŞ

Belli süreler var

olağan kat malikleri kurulu yapıldı. Aldığım duyumlara göre yasalara aykırı işlem ve kararlar var. Ben toplantıya katılmadım bu nedenle toplantı tutanaklarını istiyorum, göndermiyorlar. Oysa gerektiğinde dava açmak için bu kararların elimde olması lazım. Bunu nasıl temin ederim? Y.A.

Kat malikleri kurulu kararları toplantıya katılanlar tarafından imzalanır, katılmayanlara da tebliğ olunur. Katılanlar katılma tarihinden itibaren bir ay içinde dava açar, katılmayanlar ise kararların kendilerine tebliğinden itibaren bir ay içinde dava açar. Şayet toplanacak bir aidat var ise katılanların ödemeleri aksadığı takdirde aylık yüzde 5 gibi bir gecikme tazminatı tahsil edilir. Katılmayanlara kararlar tebliğ olunmadığı takdirde ve katılmayanlar aidat ödemediği takdirde onlar için aylık yüzde 5 gecikme tazminatı tahsil olunamaz.

Haberin Devamı

Öncelikle bu husus yönetim için tebliğe zorlama nedenidir. Bugün siz aidat ödememeye başlasanız sizden gecikme tazminatı talep edilemeyecek. Dolayısı ile öncelikle yönetimin bu tebliğ işlemini yapması lazım. Deyin ki yapmadı, bir ihtarname göndererek kendilerine görevlerinin hatırlatılmasında yarar var. İhtarname ile kararların gönderilmesini isteyin. Şayet hâlâ göndermeme kararında ısrarlı iseler burada karar defterinin veya kararların özellikle gizlendiği izlenimi edilmiş olur ki mahkeme marifeti ile teminine çalışacaksınız.

Teminden sonra da bir ay içinde gerekli davaları açacaksınız. Ancak ilgili maddede bir hüküm daha var, herhalde davalar karar verilmesinden sonraki altı ay içinde açılacak. Yani yönetim size altı ayı geçirtmeye bakıyor. Bu konuda bir hüküm daha var. Şayet kararlar yok hükmünde veya mutlak butlanla hükümsüz sayılacak hallerden ise bunlarda süre yoktur. Gelin bunları birlikte değerlendirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder