Tamer Heper Bu kentsel dönüşüm değil
HABERİ PAYLAŞ

Bu kentsel dönüşüm değil

Bir evde kiracıyım. Bina sahipleri kentsel dönüşüme katılalım deyip binayı müteahhide vermek üzere anlaşmışlar. Ev sahibim bana çıkmamı söyledi. Ben ise bunun hemen kolay olmayacağını söyledim. Bana 1500 TL çıkma parası teklif etti. Ben hemen çıkmak zorunda mıyım? Dava konusu yapabilir miyim? Davayı kaybetsem yüklü bir masrafı ödemek zorunda kalır mıyım? H.D.

[[HAFTAYA]]

Başımızda bir ‘kentsel dönüşüm modası’ eksikti. Evet bu bir moda. Bilin ki şimdiki hali ile rant elde etmenin dışında hiç kimsenin gerçekten hayatını kurtarma çalışması olmadığı görüldü. Bırakın hayat kurtarmayı pek çok kişinin hayatına mal olmaya başladı. Müteahhitlerin sorumsuzluğu ihtilafları artırdı, inşaat yapılırken vurdumduymazlıklar konu komşuyu isyan ettirdi.

Haberin Devamı

Fakir fukara ise hâlâ derme çatma evlerde oturup kaderini bekliyor. Siz de o kurbanlardan birisiniz. Şayet sizin oturduğunuz bina için dayanıksızdır raporu alındı ve konu ilgili belediyeye yansıdı ise belediye 60 gün süre verir sonunda suyunuzu elektriğinizi keser. Bu durumda isteseniz de evde oturamazsınız. Ancak şimdi evini kat karşılığı inşaat yapması için müteahhide verenler için bunun adı kentsel dönüşüm oldu.

Bu kentsel dönüşüm falan değil, bildiğimiz kat karşılığı inşaat sözleşmesi. Bu durumda da sizin evden çıkmanız için ya kendi iradeniz ile çıkacaksınız veya hakkınızda tahliye davası açılacak. Tahliye davası açıldığında kiralayanınız binaya ait tasdikli projeyi mahkemeye sunmak zorunda. Bunlar yok ise davayı siz kazanacaksınız, bunlar var ise tahliyenize karar verilecek. Bu durumda evet bir miktar mahkeme masrafı ile karşı tarafın avukatına ücret ödeyeceksiniz ama zaman kazanacaksınız. Karar sizin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder