Tamer Heper Bu söz kurtuluş değil
HABERİ PAYLAŞ

Bu söz kurtuluş değil

Bir dairem var kirada ancak kira sözleşmesini kaybettim, kiracı da öldü. Geriye eşi ve çocukları kaldı ama kira ödemiyorlar. Bir avukat alacak davası açtı, onlar da biz bu kişiyi tanımıyoruz dediler. Davayı kaybettik ve Yargıtay'da onadı. Bu kişileri çıkarmanın bir yolu yok mu? K.A.

[[HAFTAYA]]

Okuyucum vasıtası ile önce bir hususu tekrar açıklama ihtiyacı duyuyorum. Lütfen benden özel yanıt istemeyin buna imkanım yok. “Gazetede yayınlama bana özel yanıt ver” diyenlere gazetedeki köşemde de yanıt vermediğim için müşkülde kalıyorum ama ne yaparsam yapayım özel yanıt verme imkanım kesinlikle yok. Bu hususu daha önce hatırlatmıştım ama yine hatırlatma ihtiyacı duydum. Geleyim yanıtıma. Bir kere siz bu dairenin maliki değil misiniz? Malikisiniz. O halde bu yerde oturan kişi sizin malınızı kullanıyor. Buraya ya kira ödeyecek veya ecrimisil dediğimiz kullanma bedeli.

Haberin Devamı

Yani size ödeme yapacağı kesin. Bu durumda “Onu tanımıyorum” diyerek borçtan kurtulması mümkün değil. Dolayısı ile açılan davayı ne sebeple kaybettiğinizi anlamakta güçlük çekiyorum. Tahliyesine gelince, elbette size yapılmış önceki tarihli ödemeler var, en azından bu seviyede kira bedeli ödendiği görülecek ve bu seviyede kira bedellerinin belli sürelerde ödenmeyişi tahliye nedeni olacak. Bu açıklamam kira bedellerinin banka hesabına ödendiği düşüncesi ile verildi. Şayet banka kayıtları yok ise ve kiralar elden alınıyor ise yine de dairede oturan birinin bir kira ödediği, sizin dairenizi işgal ettiği inkar edilemez.

Bu halde yasada sayılı tahliye nedenlerinden en az birinin, hatta bana kalırsa birkaçının var olduğu kesin. Size “Şu yasal yola başvurun” diyemiyorum zira olayınızı yakından incelemeden bunu söylemek pek mümkün değil. Ancak bu yollardan yararlanabilirsiniz diyorum ve çevrenizdeki bir meslektaşımla olayı yakından incelemesi kaydı ile bu konuyu tekrar görüşün. Kira bedeli ödemeyen kiracının “Ben bu adamı tanımıyorum” demesi kurtuluş değildir bilin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder