Tamer Heper Bundan büyük suç olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Bundan büyük suç olur mu?

Haberin Devamı

85 yıl önce dedelerimiz tarafından kurulmuş bir vakıf var. Akrabalarımdan biri mahkemeden vakıf evladı kararı aldı ancak sonradan anlaşıldı ki mahkemeye sunduğu belgelerde sahtecilik yapmış. Bu durum suç mudur? Suç ise hangi mahkemeye başvurmam gerekir? S.M.

Okuyucumun hoşgörüsüne hayran kalmamak mümkün değil. Ne desem bilemiyorum. Bundan daha ala suç olur mu sevgili okuyucum? Biri kalkmış sahte belge tanzim etmiş, bunu mahkemeye belge olarak sunmuş, karar almış, daha ne yapsın? Resmi evrakta sahtecilik suçtur hem de öyle suç ki bunlara yüz kızartıcı suç denilir.

[[HAFTAYA]]

Bu suçun sabit olması ve mahkümiyet kararı verilmesi halinde bu kişiler memur olamaz, birtakım meslekleri ifa edemez, bazı özel firmalar işe adam alırken sabıka kaydı ister. Bunlara iş vermezler. Hangi mahkemeye başvuracaksınız? Siz bu mahkemeyi düşünmeyin, sizin yerinize düşünecek var. Siz suçun işlendiği yerdeki Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe ile başvuracak, dilekçenize elinizde varsa elinizdeki belgeleri, yoksa belgelerin bulunduğu yeri de bildireceksiniz. Tahkikatı savcılık yapacak ve dava açacağı mahkemeyi savcılık bilecek, siz düşünmeyin. Bunlar hazırlanıp size hazır gelecek ve siz isterseniz davaya katılacaksınız. Bir de başka bilgi, bu sizin aklınıza gelmemiş olabilir. Bu belgenin sahteliği kesinleştikten sonra vakıf evladı kararı veren mahkemeye başvurup, verilen kararın yeni duruma göre düzeltilmesi talebinde bile bulunulabilinir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder