Tamer Heper Bur borçtan nasıl kurtulunur?
HABERİ PAYLAŞ

Bur borçtan nasıl kurtulunur?

Haberin Devamı

Dedem 1999 yılında vefat etti. Babamız daha önce ölmüştü, bizlere üç ev ve bir arsa miras kaldı. Bugüne kadar üzerimize geçirmedik çünkü ağabeylerimin borçları var. Bunları nasıl kurtarırız? F.A.

Dedenizden iyi miras kalmış ancak bunları adınıza tescil ettirmemek, borçlulardan kurtulmak anlamı taşımıyor. Miras paylarının haczi dahi mümkündür. Ayrıca burada fikrimi söyleme ihtiyacı da duyuyorum.

[[HAFTAYA]]

Birilerinin alacağı varsa, bu mallara haciz tatbik etme hakkı da vardır. Şimdi bu alacaklıların haklarını engelleyecek hukuki bir girişimi önermem, alacaklılara haksızlık olur fikrindeyim. Ancak bir husustan söz etmeden de geçemeyeceğim.

Kardeşleriniz, mirasın kaldığını öğrendikten itibaren üç ay içinde mirası reddedebilirdi. Bu halde kendileri mirastan pay almaz, miras borçsuz kardeşlere kalırdı. Ancak başında açıkladığım gibi bunun bir süresi vardı ve süre üç aydı. Bu geçti. Ayrıca tahmin ediyorum ki borçlu kardeşlerin arzusu hem miras payını almak hem de borçtan kurtulmak. Bana kalırsa borçtan kurtulmanın en sağlam yolu borcu ödemektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder