Tamer Heper Büyük bir yük gelmez
HABERİ PAYLAŞ

Büyük bir yük gelmez

Haberin Devamı

Babam dört yıl önce annem aleyhine boşanma davası açmış, dava reddolmuştu. Şimdi yeniden dava açmış, bir de anlaşma metni önüne koymuş. Buna göre taraflar karşılıklı olarak birbirinden hiçbir şey talep etmeyecek. Annem sırf masraflar üzerine kalmasın, bir de mahkeme ile uğraşmasın diye kabul etme düşüncesinde. Oysa bize göre bu talepte babamız haksız. Annem ne yapmalı? S.A.

En zorlandığım yanıtlar, bir kimsenin ölümüne bağlı hukuki olaylarla aile problemlerine dair olaylardır. Nedeni şu: Bir kimse karşısındakini haklı bulabilir, haksız bulabilir ancak aile içinde buna dışarıdan karar vermek son derece zordur. Neticede evlat dahi olsa iki kişi yani karıkoca arasında geçen olaylar vardır ve çok özeldir. Acaba bu özel ortamlarda kim kusurludur? Tarafların anlatımında anlatılanlar ne derece objektiftir? Bunların arkasında hep soru işaretleri olduğu için akıl vermek de zordur.

[[HAFTAYA]]

Ancak objektif olanlar için söyleyebileceğim şeyler var tabiiki. Babanız dört sene önce bir boşanma davası açmış ve kaybetmiş. Bundan çıkan sonuç; ya babanız kusurlu veya iddia ettiği boşanma nedenleri gerçek değil. Şimdi boşanma davası açtığına göre reddolunan davadan sonra yani son dört sene içinde yeni boşanma nedenleri ortaya çıkmış olmalıdır. Artık eski nedenlere dayanamaz, son dört seneye dayanabilir. Şayet sizin bildiğinizi ve gördüğünüzü doğru kabul edersek yani kusurlu olan babanız ise bu dava da büyük oranda redde mahkum olacak. Zira artık aile birliğinin temelden sarsıldığı, birlikte yaşamanın imkansız hale geldiğini ispat zorunda. Kendine ait kusurlar belgelendiği takdirde de ispatta zorlanacak. Annenizin uğraşmaktan veya masraftan çekinmesine gerek yok. Zira anneniz davalı olacağına göre onun yapacağı bir masraf yok. Mahkemede uğraşmaktan söz ediyorsunuz, mahkemede uğraşacak bir şey de yok. Neticede olsa olsa en sık iki ayda bir duruşmaya gider, kendini savunacak iki üç söz söyler çıkar gelir. Avukat tutması bile şart değil. Bir takım haklarını muhafaza için de bu kadarcık uğraşa değer. Hatta kararlı görünürse eşi ile meselenin hallinde sıkı bir adım dahi atmış olabilir. Korkuyla pes etmekle hiçbir şey kazanılmaz. Bence kararlı olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder