Tamer Heper Çabuk tahsil edemeyebilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Çabuk tahsil edemeyebilirsiniz

Apartmanımızda bir dairenin sahipleri vefat ettiler, mirasçıları da yok. Dairenin de borcu var. Biz ne yapacağız? İ.E.

Bir dairenin aidat ve ortak gider borcu malik olunan dönem için oluşur. Daireler satıldığında yeni malik, eski malik dönemindeki borçtan sorumlu tutulmaz. Yeni malik satın aldığı tarihten itibaren borçtan sorumludur, ancak mirasta böyle olmaz.

Miras durumunda mirasçılar, miras bırakanın tüm borçlarından sorumludur. Bunu mirasçının durumunu açıklamak için anlattım. Şimdi, diyorsunuz ki ‘mirasçısı yok’. Bu çok uzak bir ihtimal. Zira, bir kimse öldüğünde mirasçıları derece derecedir.

Haberin Devamı

Birinci derece evlatları ve onların da evlatladır ki bunlara alt son denilir. Bunlar yok ise devreye ikinci derece mirasçılar girer, bunlar ana-baba ve kardeşlerdir. Kardeşler önce öldü ise onların da alt soyudur.

Bunların da tamamı yok ise büyük ana-büyük babalar ile amca, hala, dayı ve teyzelerdir. Şimdi biri öldüğünde bunlardan hiçbirinin olmaması ihtimali son derece düşüktür.

Bu saydığım akrabadan biri mutlaka vardır. Bunların hiçbirinin olmaması ihtimali küçüktür dedim, peki bu küçük ihtimal gerçekleşir de gerçekten hiç kimseleri yoksa mirasçı devlettir. Daire hazineye geçer ve hazine size karşı borçlanır. Bu anlattıklarım size çok kısa zamanda alacağınızı tahsil edeceğiniz izlenimi vermedi biliyorum. Zaten ben de hemen yarın alırsınız demek istemedim ama bu kimseleri izlerseniz bir gün alırsınız demek istedim o kadar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder