Tamer Heper Cebinizde kalırsa ver ver bitmez...
HABERİ PAYLAŞ

Cebinizde kalırsa ver ver bitmez...

Haberin Devamı

Kredi kartı aldığım banka benden 270 lira kart aidatı talep etti. Ben de hakem heyetine başvurdum hakem heyeti beni haklı buldu. Banka da benim kart borcumdan 270 lira sileceğine 170 lira sildi. Ben de daha 100 TL alacağım var diye bu miktar alışveriş yaptım. Banka da bana alışveriş bedeli olan 100 lirayı, ilaveten 60 lira yeniden kart borcunu ve 60 lira puan borcu yazmış. Bir de borcunu ödemiyor diye kara listeye eklemiş. Şimdi hiçbir banka bana kredi vermiyor. Merkez Bankası ve BBDK’ya şikayet ettim “Bizi ilgilendirmiyor” manasına yanıt aldım. Ben ne yapacağım? N.K.

Siz garip bir vatandaşsınız, sizin koskoca banka ile bilek güreşine girmeniz ne cesaret? Onun yüzlerce profesyonel kadrosu var, sizin neyiniz var? Bir tek hakem heyetiniz vardı, o da sizi haklı buldu, peki buldu da ne oldu? Şimdi görüyorum ki sizin dava açmaktan başka yolunuz kalmamış.

[[HAFTAYA]]

Tüketici mahkemesinde dava açın, iki şey talep edin. Borcunuzun bulunmadığının tespiti ile sizin için kara liste dediğiniz kredi ödenmesi uygun olmayan kişi kaydının silinmesi ve bu haksız tutum nedeni ile uğradığınız zararın tazmini. Bir başka şey daha yapılabilir, bankaya bir ihtarname gönderin, söz konusu borcu iade şartı ile ödediğinizi bildirin ve borcu ödeyin, sonra bunun istirdadını dava edin. Hakem heyeti kararı da deliliniz olsun. Bundan sonra da kartı iade edin ve cebinizdeki para kadar iş yapın, diyeceksiniz ki, lanet olsun yoksulluk, cebimde para olsa buna müdana eder miyim? Doğrudur haklısınız ama şimdiki durum daha mı iyi? Ver ver bitmiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder