Tamer Heper Çocuğunuzu silah olarak kullanmayın
HABERİ PAYLAŞ

Çocuğunuzu silah olarak kullanmayın

Eşimden ayrıyım. Kızımız yedi yaşında ve annesinde kalıyor, ben ise görüşmek için kızımı icra yolu ile alıyorum. Ancak bu durum çocuğun psikolojisini bozuyor. İcra yolu ile almasam da mahkeme yolu ile alsam olmuyor mu? A.Y. Çok sık söylediğim bir sözü yeri geldi bir kez daha söyleyeceğim. Eşler için evlenmek ne kadar medeni bir davranış ise boşanma da o kadar medeni bir davranıştır. Eşler boşanır ve kendilerine yeni bir yol seçerler. Ancak müşterek çocuk var ise işte olan o çocuğa olur. Şuursuz ana-baba çocuğu karşısındakine silah olarak kullanır. Kendi hırsını tatmin eder ama çocuğun psikolojisini hiç düşünmez. Bu öyle az buz bir davranış değildir, çok yaygındır. İşte okuyucumun durumu bu.

Haberin Devamı

Boşanmada çocuk mahkeme kararı ile eşlerden birine verilir. Diğer eş için de ‘şahsi münasebet tesisi’ değimiz görüşme günü belirlenir. Şayet çocuk kendisine verilen eş, çocuğu görüşme zamanlarında karşı tarafa vermezse, karşı taraf çocuğu icra memuru vasıtası ile gider alır. Bu, çocuğun velayetini alan tarafın kendini tatmin yoludur. Karşı tarafı yokuşa sürer, bundan zevk alır. tabii bu arada çocuğu düşünmez. Bunu yapan taraf, çocuğu karşı tarafa karşı da kim bilir nasıl şartlamaktadır artık onu bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz.

[[HAFTAYA]]

Çocuk iki kişi arasında yani ana-baba arasında sıkışır kalır ve psikolojisi bozulmuş, ruhsal problemleri olan bir birey yetişir. Ancak velayetin kendisine tevdi edilen taraf çocuğu dürüstçe karşı tarafa teslim etmiyorsa, teslim almanın başka yolu da yoktur. “Mahkeme kararı olur mu?” diye soruluyor. İcra memurunun çocuğu teslim alması zaten mahkeme kararına dayanır. İcra memuru mahkeme kararını yerine getirir. Hakim karar verir ama çocuğu hakim gidip almaz icra memuru alır babaya verir. Dolayısı ile karşı taraf aklını başına toplamadıkça, çocuğun ruh sağlığını düşünmedikçe bunun başka yolu yoktur. Benim son sözüm: Boşanmış ana-babalar, kendi aranızdaki ihtilafta ne halt ederseniz edin ama çocuklarınızı silah olarak kullanmayın. Ruh sağlığı bozuk çocuk yetiştirmeyin, bu silah sonunda geri teper.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder