Tamer Heper Daire büro olarak kullanılır
HABERİ PAYLAŞ

Daire büro olarak kullanılır

Haberin Devamı

1998’de apartmandaki giriş dairemi kat maliklerinden izin alarak kreş yapmıştım. Şimdi bu yeri büro olarak kiraya vermek istiyorum. Yeniden izin almam gerekir mi? S.O.

Okuyucumun sorusu bu kadar kısa, bu nedenle elbette teşekkür ederim ama bu kadar kısa ve net bir soruda dahi tereddüdüm oldu. Sorunun başlığı ‘mantolama hakkında’! Peki mantolama bu sorunun neresinde? Belki de var da benimki artık yaşlılık işte bazı şeylerde irtibat kuramaz oldum, kafa karışık, olacak o kadar. Yine de ben okuyucuma yanıtı vereyim, mantolama ile irtibatı bu defa o kursun.

[[HAFTAYA]]

Bahsettiğiniz daireniz mesken nitelikli olmalı. Meskenlerde yasal olarak işyeri açılamaz. Dolayısı ile kreş olamaz. Ancak apartman sakinleri o kadar hoşgörülü ki size bu izni vermiş. Zira günde kaç kişinin girip çıkacağı belli değil. Ancak yine yasal olarak meskenlerde büro hizmeti görülebilir. Bunun bir istisnası var, yönetim planında bunlar dahi yasaklanmış olabilir. Şayet yönetim planı ile yasaklanmışsa buna uyulur. Tabii ki sizin dairede kreş olamazken olmuşsa bir büro için kimsenin ses çıkaracağını sanmıyorum. Yukarıda da dediğim gibi yönetim planında yasaklama yoksa zaten büro olarak kullanılmasında bir sakınca yok. Yine de şuna dikkat edin: Büro denildiğinde bir şirketin bir şubesi olamaz. Zira şirketlerin işyeri ticarethanedir, büro olarak kabul edilmez.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder