Tamer Heper Daireniz ayıplı
HABERİ PAYLAŞ

Daireniz ayıplı

Haberin Devamı

Bir çatı dubleksi daire satın aldık ancak inşaat süresinde bitmedi. Ben doğum yapmak üzereydim, mecburen bu hali ile daireye girdik. Daire projesine aykırı çıktı, hâlâ da eksikleri var. Üstelik bizim çatı katı dubleksi olan dairenin bir de üst katı var onu da bir bayana satmış. Dairemizi ölçtüğümüzde alan olarak da küçük olduğunu görüyoruz, haklarımız nelerdir? ?A.G.

Okuyucumun yazdığını böyle tercüme edebildim. Bunu söylememin nedeni, çatı dubleksinin üzerinde bir daire daha bulunan bir inşaata bugüne kadar rastlamamış olmamdır. Böyle bir inşaat var ise bunun tasdikli projesine uygun olabileceğini hiç düşünmüyorum. Umarım mektubunuzu yanlış anlamışımdır. Böyle bir garip inşaat varlığının karşısında ben yanlış anlamayı tercih ederim. Ben size genel bilgi vereyim. Bir daire alınır da bunda ayıp bulunursa alanın bir takım hakları vardır.

[[HAFTAYA]]

Örneğin sözleşme fesholunabilir. Ancak içine girip oturulduktan sonra satın alanların bu yola pek başvurduklarına tanık olmuyoruz. Bu durumda yapılabilecekler ya ayıbın giderilmesi için gerekli masrafın tazminat olarak talep edilmesidir veya ayıp nisbetinde satış bedelinden indirim talep edilmesidir. Bunların ikisi de mümkündür. Bahsettiğiniz ve özellikle yeni tespit ettiğiniz husus, dairenin alanının bildirilenden küçük olmasıdır ki bu elbette önemli kabul edilecek bir ayıptır. Bunun diğer ayıplarla birlikte değerlendirilip, Yargıtay’ın öngördüğü bir formülü uygulayarak talep edilecek tazminat miktarı bulunur. Şayet müteahhitle bu konuda sulhen anlaşamazsanız bulunduğunuz yerdeki tüketici mahkemesine başvurup dava açacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder