Tamer Heper Denetleme güçlüğü var
HABERİ PAYLAŞ

Denetleme güçlüğü var

Haberin Devamı

Bir operatör abonesiyim ve internet paketimi çok az kullanmama rağmen bana her ay 250 TL’nin üzerinde fatura geliyor. Bana göre haksız kazanç elde etmektedirler. Bu konuda okuyucularınızın dikkatini çekip, önlemini sormak istedim. S.K.

Anlattığınız olayın iki cephesi var. Biri teknik diğeri hukuki. Hukuki cephesi şu: Sizden kullanmadığınız internet paketi için para alınıyor veya kullandığınızın çok üzerinde para talep ediliyor ise bunu tüketici sorunları hakem heyetine veya şartları varsa tüketici mahkemelerine götürmeniz ve haklarınızı aramanız mümkün. Yine hatırlatayım, tüketici mahkemelerinde davalar için harç alınmıyor.

[[HAFTAYA]]

Bu önemli bir imkan. İşin hukuki cephesi bu. Şimdi geleyim teknik cephesine. Tüketici mahkemesinde davaya bakılırken elbette iddianızı ispatlayacaksınız. Bunun için de sizin internet paketini daha az kullandığınız buna karşın yüksek fatura geldiğini belgelemeniz lazım. Peki bu kaydın teknik yönü ne? Burada iki şey akla gelir. Ya sizin kullanımınız listede gerçek görünüyordur ama size fatura yüklü geliyordur veya kullanım birimlerine müdahale vardır, yüksek kullanım görünüyor ve buna göre fatura ediliyordur. İkinci ihtimalde ispat gücü olmayabilir. Zira bu sistemler tamamen operatörün elinde. Bunu denetleyen sistem ise teknik olduğu için ben size şu şekilde denetleyebilirsiniz diyemiyorum. Kullanım detayı ancak size gelen faturada görünüyor. İşte faturanın aksini gösterir belge nerede? Belki de ulaşılabilir bir yerde değil. Bunun için teknik yönünü ben açıklayamıyorum. Ancak okuyucularımdan bu konuda bana bir bilgi ulaşırsa ben de köşemde sizlere yansıtırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder