Tamer Heper Diğer dava bekler
HABERİ PAYLAŞ

Diğer dava bekler

Haberin Devamı

Üç ortaklı bir arsanın ortağıyım. Arsa İzmir’de ben İzmir dışındayım. Ortaklığın giderilmesi davası açıldı ve ben bu dava nedeni ile eski ortaklarımdan birinin hissesini birisine satmış olduğunu öğrendim. Dava açan da yeni ortak. Oysa benim şüf-a davası açma hakkım varmış. Ben açılan davaya cevap vermek için İzmir'e gitmek zorunda mıyım? Bu davaya nasıl bir yanıt verilir? Benim dava açma hakkım varken yeni ortağın açtığı davaya bakılır mı? G.G.

Bir gayrimenkulün hissedarı, hissesini bir üçüncü kişiye satması halinde, maliklerden birinin şüf-a davası açarak, yeni adı ile önalım hakkını kullanması mümkündür. (Önalım hakkı kanunda geçen tabirdir oysa bu tabir yanlıştır, doğrusu öncelikli alım hakkıdır.) Yani sizin öncelikli alım hakkını kullanmanız mümkün. Zaten yeni hissedar, hisseyi aldıktan sonra durumu size noterden göndereceği bir yazı ile bildirmeliydi.

[[HAFTAYA]]

Bildirmedi ise ve siz durumu açılan ortaklığın giderilmesi davası nedeni ile öğrendi iseniz şimdi bu hakkınızı kullanabileceksiniz. Davaya yanıt vermek için İzmir’e gitmeniz şart değil. Bulunduğunuz şehirdeki mahkemeye dilekçe vererek, asıl mahkemesine gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için cevap dilekçenizi hazırlayacaksınız, bulunduğunuz yerde muhaberata bakan mahkeme kalemine dilekçe ve posta masrafını vereceksiniz, onlar İzmir’deki mahkemeye gönderecek. Sizin bulunduğunuz şehirdeki mahkemeye yanıt dilekçenizi verdiğiniz tarih, İzmir'de açılan davaya yanıtın tarihi olacak. Siz öncelikle alım hakkınızı kullandığınızı mahkemeye bildirdiğiniz zaman hakim davaya devam etmeyecek, sizin davanızın sonucunu bekleyecek. Sizin öncelikle alım hakkını kullandığınız dava bittiğinde hakim ortaklığın giderilmesi davasına bakacak ve son duruma göre karar verecek. Şayet sizin öncelikle alım hakkını kullandığınız davada, dava lehinize biterse ortaklığın giderilmesi davasının konusu kalmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder