Tamer Heper Doğrusu icra dairesine yatırmak
HABERİ PAYLAŞ

Doğrusu icra dairesine yatırmak

Haberin Devamı

Eşimden ayrıyım ve ondan nafaka alıyorum. Bugüne kadar icradan alıyordum artık bankadan alacağım. Banka bundan kesinti yapar mı? R.K.

Sorunuz iki cepheli, onun için iki yönlü yanıtım olacak. Birincisi bankalardan çekilen paradan bankalar ne kadar nereye kesinti yapar, doğrusu hiçbirimiz bilmiyoruz. Çünkü bankaların yaptığı kesinti öyle bir kanuna veya bir cetvele bağlı değil. Kendi koydukları ad altında kendileri kesiyor.
[[HAFTAYA]]

Sonra mahkemeye gidiyorsunuz ‘iade etsin’ diyorsunuz, mahkeme veya hakem heyeti iade kararı veriyor, iade ediyorlar sonra yeniden kesiyorlar. Bu tartışma sadece benim köşemde olmuyor. Her gün gazetelerde görüyorsunuz. Bankalar 33 çeşit kesinti yapıyor ve nedenini ancak kendileri biliyor. Burada bankaların çok ama çok önemli bir avantajı var. Kesintiler büyük miktarlar değil.

Vatandaş da ‘bu kadar rakam için ne uğraşayım’ diyor ama yeküne baktığınızda milyonlarca lira dönüyor. Dolayısı ile sizin paranızdan keserler mi kesmezler mi bilme imkanım yok. Ne manaya geldiğini bilmediğim kesme kalemlerinden birine sokarak kesinti yapabilirler, bunu paranızı çekerken anlayacaksınız. Olayın ikinci cephesi nafaka ödeyeni ilgilendiriyor. Nafaka borcu icra dairesine ödenmelidir. Zira bir ihtilaf halinde banka dekontunu icra dairesine ibraz edildiğinde icra dairesi bunu ödendi olarak kabul etmez. Olayı hakimin incelemesine ihtiyaç duyulur. Dolayısı ile ödenmemiş bir nafaka gibi görünüm verir. Aklınızda bulunsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder