Tamer Heper Dört taksit hakkınız
HABERİ PAYLAŞ

Dört taksit hakkınız

Kredi kartı borcundan dolayı banka beni icraya verdi. Mal beyanında bulundum, bankayı aradım taksit talep ettim. Bankanın avukatı dört taksitten fazlasını kabul etmeyeceğini söyledi. Bu durumda ne yapabilirim? A.S.

Sadece mal beyanında bulunmuş, takibe itiraz etmemiş iseniz takip kesinleşmiştir. Bana sorsanız, öncelikle kredi kartı borcunuz ile takiple istenen parayı karşılaştırmanızı önerirdim. Acaba takip gerçek borcunuz üzerinden mi yapılmış? Çoğunlukla karşımıza gerçek borcun çok üstünde bir talep çıkmaktadır. Bu durumda da fazlasına itiraz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Sizinki itiraz olunmadığından kesinleştiğine göre şimdi itiraz imkanı yok. Geleyim taksit konusuna. Takipteki borcun ödenmesi için taksit talebinde bulunulabilir. Taksit talebi, alacaklının kabulüne bağlıdır. Ancak bunun istisnası dört taksit talebidir. İcra dairesine gidip icra dosyasına borcu dört taksitte ödeyeceğinizi beyan ettiğinizde bu talep karşı tarafın yani alacaklının kabulüne bağlı değildir.

[[HAFTAYA]]

Dolayısı ile size telefonda söylenen söz, kendilerinin kabulüne bağlı olmayan yasal hakkınızdır. Yani dört taksit talebini yapın ve birinci taksit peşin olmak üzere dört taksitte ödeyin. Bunun üzerindeki taksit kabule bağlıdır. Dört taksit talebinde bulunurken unutmamanız gereken bir husus vardır. Şayet tam tarihinde dört taksidi ödeyemeyecekseniz hiç taahhütte bulunmayın zira bunların aksatılması hapis cezasını gerektirir. Şayet dört taksitte ödemeniz kesin ise dört taksit talebinde bulunun, bunun için karşı tarafın kabulünü beklemeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder