Tamer Heper Emekli maaşımı eksik ödüyorlar
HABERİ PAYLAŞ

Emekli maaşımı eksik ödüyorlar

20 sene SSK’ya prim ödedim, sonra emekli oldum. Şimdi emekli maaşı alıyorum ama son dört aydır maaşımın yaklaşık yarısı kesiliyor, diğer yarısı emekli maaşı olarak ödeniyor. Ücretimin gönderildiği bankaya soruyorum, ”Bizimle ilgisi yok, kurum öyle gönderiyor” diyorlar. Bulunduğum şehirdeki kurum bürosuna gidiyorum bilgi veren yok. SGK’ya dilekçe yazıyorum yanıt alamıyorum. Bu paramı nasıl kurtarırım? M.H.

Olayınız bir sır. Biliyorsunuz emekli maaşına haciz bile konulmaz. O halde bu kesinti ne? Birincisi, her ne olursa olsun bir kere sizin bilgilendirilmeniz lazım. İkincisi, verilen dilekçeye yanıt verilmesi yasalar gereği.
[[HAFTAYA]]

Haberin Devamı

Dilekçe verme hakkı diye bir hak var, buna da yanıt verilmesi zorunlu. Üçüncüsü, deyin ki gerçekten maaşınızdan kesinti yapılması gereken bir husus var, bunun mutlaka vatandaşa bildirilmesi lazım. Ayrıca hukuk yollarının gösterilmesi lazım. Durum gösteriyor ki bu keyfi bir uygulama. Bu halde de suç işleniyor. Durumun açıklığa kavuşması için dilekçe verdiğinize, yanıt alamadığınıza, kurum bürosundan bilgi edinemediğinize göre yapılacak tek şey kalıyor sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder