Tamer Heper Emeklinin üç kuruşu ile oynamayın
HABERİ PAYLAŞ

Emeklinin üç kuruşu ile oynamayın

Her gün yeni bir haber çıkıyor, “Emekliye promosyon” diye. Bugüne dek tek kuruş yok. Bu konuda ne diyorsunuz? Bu para ne zaman alınır? K.L.

Bu soru bir tek okuyucumdan gelmiyor, yaygın bir problem ve emeklinin beklentisi. Benim ne düşündüğüm önemli ise söyleyeceğim ama bana kalırsa benimki değil, hükümetin ne düşündüğü önemli.

Ancak ben hükümetin söylediklerini aynen fiiliyata geçireceği konusunda tereddütlüyüm. İşte nedeni: Bu yıl emekliye 100 TL seyyanen zam yapılacaktı. Bugüne kadar alana rastlamadım (ben dahil).

Haberin Devamı

Bu yıl çalışan emekliden SGK destek primi kaldırılacaktı. Ben buna da rastlamadım. Hatta bu konuda daha ileri gideyim. Bırakın çalışan emekliden SGK kesintisini, maliye kaydını Ocak 2015’te kapatan yani Ocak 2015’te çalışmasına son veren emekliden bugüne kadar destek primi kesintisi yapılmaya devam edilmektedir. Şimdi düşüncelerim: Ey, dünyanın en sessiz sedasız, kendi halinde, ölmeyecek kadar kuru ekmek ile geçinmeyi kabullenmiş emeklilerimiz, sizinle adeta eğlenilmektedir. Ey sözünü tutmayanlar, ya üç kuruşluk desteğinizi gecikmeksizin gerçekleştirin veya emeklinin ümitleri ve hisleri ile oynamayın.

Yeter artık. Ey SGK emeklisi, bil ki senin alacağın gereken emekli maaşı ay başlarında bankalara yatıyor. Ancak bu para sana ay sonlarında ödeniyor. Promosyon da bankaların hiç yoktan elde ettikleri bu geç ödemenin faizidir. Yani senin hakkındır. “Yok 300 TL olsun, yok yok 600 TL’ye çıkaracağız” gibi oyalamalar senin üzerinden oy devşirme oyunlarıdır. Üstelik bu para devletin kesesinden çıkacak para da değildir. Önce bu gerçeği bilin sonra ya “Yeter artık” deyip sesinizi duyurun veya o vakur sessizliğinize devam edin. Karar sizin. Sorunuzun yanıtı, bu para ne zaman alınır? Zamanını vermem mümkün değil. Yeter ki ahirete kalmasın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder